Svijet

I ČEŠKA UPOZORAVA GRAĐANE: “Naoružajte se i pripremite se za najgore”!

Nakon što je njemačka vlada poručila svojim građanima da stvore zalihe hrane i vode u slučaju katastrofe, češka vlada je sada navodno upozorila svoje stanovnika da se pripreme za najgore.

Češka - Fokus.ba

U nedjelju je Frankfurter Allgemmeine Sonntagszeitung (FAZ) izvijestio da je njemačka vlada postavila novi plan za donošenje novog “koncepta za civilnu odbranu”, koji će “zahtijevati da stanovništvo stvara dovoljne zalihe hrane za deset dana”.

S druge strane granice, češki mediji izvještavaju da su rezerve hrane u zemlji “upitne” i da će biti teško zadovoljiti potražnju u slučaju nacionalne krize. Ističu da su zalihe mlijeka u prahu posebno niske. Prema “Israeli Live News” Steven Ben De Noon, građanin Češke otkrio je kako češka vlada također upozorava svoje građane “da se pripreme za slučaj najgoreg mogućeg scenarija”, koji je vrlo vjerovatan.

On kaže da će haos koji slijedi biti velikih razmjera poput katastrofalnog terorističkog napada ili možda nuklearne katastrofe. O ovome je izvijestio Alex Jones koji je ranije ovog mjeseca upozorio da se češki predsjednik Miloš Zeman također zalaže za izmjenu zakona kojim bi olakšali građanima da posjeduju vatreno oružje kako bi se obranili od džihadista. Nakon što je ranije bio protiv privatnog posjedovanja oružja, Zeman sada kaže: Građani se trebaju naoružati i nositi se s prijetnjom islamskog terorizma.

Prodaja oružja u Francuskoj i Njemačkoj je također porasla kao odgovor na dolazak miliona muslimanskih migranata koji se slijevaju u Evropu, ali i na bujicu (ne)terorističkih napada širom Evrope tokom posljednja dva mjeseca. Prošlog mjeseca, šef francuske policije upozorio je da je zemlja na rubu “građanskog rata” koji bi se mogao biti izazvan izazvan terorističkim napadima ili masovnim zlostavljanjem kao što je bilo ono u Kölnu na Silvestrovo, piše “Infowars“…

Prošle godine, glavni šef švicarske vojske André Blattmann upozorio je da je rizik od socijalnih nemira u Evropi sve intenzivniji i da se građani trebaju naoružati. Danski profesor Helmuth Nyborg također je komentarisao u aprilu da bi “građanski rat” bio najvjerovatniji ishod aktualnih politika imigracije u EU. U februaru, glavni šef norveške vojske Odin Johannessen upozorio je da evropske države moraju biti spremne da se bore protiv radikalnog islama u cilju očuvanja vrijednosti koje ujedinjuju evropski kontinent. Prošle godine i bivši glavni ekonomski savjetnik britanskog premijera Gordna Browna, Damian McBride uznemirio je svjetsku javnost rekavši da trebamo povući sav novac iz banaka i također osigurati zalihe hrane vode kao i osigurati sklonište.

Projekcija straha

Pitate se šta se događa? Od kuda ovakve vijesti, ovakava upozorenja? Strah vas je terorizma? Smrti? Rata? Ne molite? Ne vidite stvarnosti? Zaista, kršćanstvo je napadnuto u srcu kršćanstva. Izravno. Jako. Prodorno.

Ali, znate li koja se zapovijed najviše spominje u Bibliji? Ne boj se! Zašto? Jer iz straha proizlazi zlo. Terorizam, siromaštvo, glad, laž, grijeh, haos, razapinjanje kršćana, smrt sve je to dio ove nametnute svakodnevice koja nas tjera da se bojimo. Jer samo to je bitno. Vaše emocije straha koje hrane neljude – gospodare haosa – sotonu. Onoga koji se uzdiže na vašim suzama, na prolivenoj krvi, na razrušenim srcima, na ljudskim padanjima, na običnom strahu. I to zna i Anglea Merkel i češki predsjednik jednako kao i hrvatski, zato i koriste strah kako bi lakše vladali! Jer ustrašen čovjek najkorisniji je podanik, konstatuje “Infowars“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh