Svijet

Bio je na drugom kraju svijeta kada ga je žena slagala da je rodila mrtvu bebu. Tri dana kasnije klupko je POČELO DA SE ODMOTAVA

Narednik američke vojske Stiven Garsija (24) bio je u Južnoj Koreji kad mu je njegova supruga Marina rekla da je trudna. U januaru mu je javila da je rodila djevojčicu koja je umrla na rođenju.

Stiven Garsija - GoFundMe.com

Bilo je užasno. Plakali smo zajedno preko telefona – rekao je Garsija.

Ali tri dana kasnije, ispostavilo se da je sve bila laž.

Policija je zaustavila Aleks i Lesli Hernandes zbog brze vožnje u Arizoni. U njihovom automobilu policija je zatekla novorođenče. Putnici su delovali nervozno i nakon kraćeg ispitivanja priznali su policajcu da nisu biološki roditelji bebe, prenosi “Blic“.

Daljim ispitivanjem, otkriveno je da se Aleks Hernandez, u dogovoru sa Marinom Garsijom, zaista upisan u krštenicu kao otac iako to nije i to samo da bi mogao da izvede bebu iz bolnice. Marina se prethodno dogovorila sa parom da im pokloni bebu da njen suprug ne bi sazano za prevaru. Naime, Marina nije rodila djevojčicu, već dječaka, a DNK testovi su pokazali Stiven nije otac.

Stiven Garsija se od tada bori kako bi usvojio sina svoje supruge, a pored toga je podnio zahtjev za razvod. Beba je trenutno u hraniteljskoj porodici, a Garsija, koji je takođe usvojen, otputovao je nazad u SAD da ga vidi.

Moj otac staratelj je potpuno promijenio moj život. Bez njega ne bih bio tu gdje sam danas. Ovo je prilika da ja uradim isto za nekog drugog i vjerujem da je to važno – istakao je Stiven.

Marina Garsija se izjasnila krivom za pokušaj krivotvorenja matične knjige rođenja, jer je navela Aleksa Hernandesa kao oca bebe. Ona je takođe rekla da ne zna ko je pravi otac dječaka.

Hernandesovima prijeti četiri godine uslovne kazne zbog prevare. Stiven Garsija preko stranice ‘GoFundMe’ prikuplja novac za pravne troškove, a do sada je sakupio 14.000 dolara. Sud mu je do sada odobrio samo osam posjeta bebi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh