Svijet

Imala je samo 13 godina kada je saznala da joj je majka serijski ubica: Kako se nježna žena puna ljubavi pretvorila u psihopatu

Šajen Trinor imala je samo 13 godina kada je saznala da joj je majka serijski ubica. Djevojčicu je podizao otac Džon Trinor tako da skoro četiri godine nije vidjela majku.

Šajen Trinor - Blic.rs

Džoana Denehi, žena koja ju donijela na svijet, bila je alkoholičarka i narkomanka, koja je imala neobavezan se*s i sa muškarcima, i sa ženama. Jednoga dana, pošto je izvadila iz čizme nož od 15 centimetara, ocu je pukao film: uzeo je djecu i otišao, piše “Blic“.

Denehi je izbola trojicu muškaraca, a njihova tijela u roku od deset dana pobacala u jarke po Pitersborouu.

Osuđena je na doživotnu robiju, a njena kćerka bez oklijevanja kaže:

Zaslužila je da ostatak života provde u zatvoru. Žao mi je žrtava. Ne mogu ni da zamislim šta su prošli – kaže ona.

Šajen je godinama pokušavala da shvati zašto se majka, nježna i puna ljubavi, pretvorila u psihopatu.

Danas 19-godišnja djevojka u časopisu “Sandej pipl” prvi put govori o tom slučaju i zašto je prošle godine posjetila majku u zatvoru.

Pitala sam je: “Zašto?”

Izvinila mi se. Znam da to ništa neće promijeniti, ali bilo mi je potrebno izvinjenje. Dio kazne je i to što ne može da vidi moje odrastanje, niti moju udaju – kaže Šajen.

Džoana Denehi je imala 17 godina kada je 1999. rodila Šajen u Milton Kinzu, u Engleskoj.

Šajenin otac Džon, koji danas ima 42 godine, prvi put ju je napustio zato što ga je varala, a kćerku je odveo u Kings Lin, u Norfolku. Poslije toga su se pomirili i preselili u obližnji Visbeč. Denehi se zaposlila na farmi, a tri godine kasnije rodila je drugo dijete.

Džon kaže da se njegova djevojka pretvorila u “đavola”, da je sebe sjekla nožem, nalivala se pivom za doručak, a ponekad bi popila dvije flaše votke dnevno.

Prisjećajući se kako je majka mijenjala ličnost, Šajen kaže:

Izlazila je da pije. Usred noći je poslala nekoga da prebije mog tatu. Bilo je strašno. Imala sam oko pet godina i probudila sam se i čula muškarca kako viče na tatu. Doviknuo mi je da se vratim u krevet, tako da ne znam šta se desilo, ali bila sam prestravljena – kaže ona.

Godine 2013. Denehi je priznala krivicu za dva ubistva i dva pokušaja ubistva. Dvojica muškaraca, koji kažu da ih je “začarala“, osuđena su za saučesništvo u zločinu.

Psihijatru je priznala da je ubijala iz zabave.

Osladi mi se i želim još – rekla je.

Policija je pokrenula potragu za Džoanom Denehi nakon što su tijela Lukaša Slaboševskog, Kevina Lija i Džona Češmena nađena u jarcima u Peterborouu. Pobjegla je u Herford, gdje je izbola dvoje šetača pasa, koji su joj se našli na putu i koji su, nekim čudom, preživjeli.

Džoana kaže da “žali zbog pokušaja ubistva“, ali da se “ne kaje zbog ubistava“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh