Svijet

Vladislava ubila sina, a kćerka Ana (3) jedva preživjela: Ostavila ih same 11 dana da bi provodila vrijeme sa ljubavnikom

Vladislava Trokhimčuk (23) iz Kijeva u Ukrajini, nije pokazala kajanje tokom suđenja, a čak se i smijala kada su je osudila na 8 godina zatvora, jer je namjerno izgladnjivala djecu i zbog ubistva sina Danijela.

Vladislava Trokhimcuk - Facebook

Njena kćerka Ana (3) je uspjela da preživi tako što je pila vodu iz vaze, ali je djevojčica patila od hronične neuhranjenosti.

Mališani nisu mogli da napuste svoju sobu, jer se ispod vrata nalazio peškir.

Djeca su tako gladovala 11 dana, a za to vrijeme su jela tapete, gips i sopstvene izmete. Na zidovima su pronađeni tragovi zuba, a oni su očajnički pokušavali da skinu linoleum sa poda da bi otvorili prazninu ispod vrata.

Vladislavina bivša svekrva je pokušala da uđe u stan ali nije imala ključ, kaže njen bivši muž Aleksej Trokhimčuk, otac mališana.

Njegova majka je pronašla djecu 11 dana kasnije. Policiji je rekla da je išla do djece sa namirnicama i igračkama.

Ana je ležala na krevetu i spavala. Probudila sam je, dala joj sir i bananu, pa sam je držala u naručju. Tada je sve bilo kao u strašnom snu. Ne razumijem kako se to dogodilo – kaže ona.

Vladislava je namjeravala da izgladnjuje svoju djecu, da bi potom objavila njihove slike na društvenim mrežama. Htjela je da obmane narod da njena djeca imaju tumor opasan po život, kako bi mogla da sakupi novac za njihovo navodno liječenje, iznijeto je na sudu.

Majka je ostavila svoje mališane same 11 dana, dok je provodila vrijeme sa novim ljubavnikom i njihovom kćerkom.

Policijski izvor je rekao da se ona zabavljala dok je djecu mučila do smrti. Psihijatri su presudili da je ona mentalno sposobna i da može da se suoči sa suđenjem.

Sudija Galina Bondarenko ju je nazvala “ciničnom i bez srca“, a osmogodišnja kazna koju joj je izrekla, izazvala je negodovanje.

Majka monstrum je na suđenju rekla sljedeće: – Ne mogu da pronađem izgovor za sebe. Uvijek sam željela najbolje za svoju djecu. Sanjala sam da će studirati, da će živjeti bolje i drugačije nego ja. Da će imati sve. Ne mogu da razumijem zašto mi je Bog uzeo sina, a mene stavio ovde u pritvor.

Međutim, kada joj je izrečena presuda, počela je da smije i da tapše rukama

Ako se uzme u obzir i vrijeme koje je Vladislava provela u pritvoru od trenutka kada je počinala zločin, kao i uslovni otpust, ona će u zatvoru provesti samo još tri godine.

Očekuje se da će biti uložena žalba, kako bi se kazna promijenila u doživotnu.

Vladislavina kćerka Ana je data na usvajanje, a majka monstrum će moći da odgaja svoju mlađu kćerku Sofiju kada bude izašla iz zatvora, piše “Srbija danas“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh