Svijet

Plakao nad kovčegom mrtvog sina i začuo: Tata, mogu li dobiti vode?

Bizaran slučaj odigrao se 2012. godine u Brazilu. Tada dvogodišnji Kelvis prestao je da diše u bolnici, gdje je ležao zbog teške upale pluća.

No image - Haber.ba

Doktori su ga proglasili mrtvim, a porodica je preuzela njegovo tijelo kako bi mališana sahranili. Porodica je cijelu noć ostala da bdi nad tijelom koje je ležalo u otvorenom kovčegu. Samo sat vremena prije pokopa, dok je njegov otac neprekidno jecao, mališan je ustao i rekao da je žedan.

“Tatice, mogu li da dobijem čašu vode”, upitao je zbunjeni dječak, kom nije bilo jasno zašto svi oko njega plaču i vrište.

“Nismo mogli da vjerujemo svojim očima. Mislili smo da se ostvarilo čudo i da je naš dječak živ. Ali, samo je legao nazad, kao i trenutak prije toga. Više nismo mogli da ga probudimo. Bio je mrtav”, ispričao je neutješan otac Antonio, prenio je tada “Daily Mail”.

Sina su odmah odveli u bolnicu, ali ljekari su potvrdili da mališan ne daje znakove života, piše “Srbijadanas“.

“Uvjeravali su me da je umro i nisu mi objasnili to što sam maloprije vidio i čuo”, rekao je Antonio.

Dječakova porodica je odlučila da za jedan dan pomjeri sahranu u nadi da će se dječak opet probuditi, ali im se želja nije ostvarila. Dječak je sahranjen narednog dana na lokalnom groblju.

Uvjeren kako mu je sin žrtva nemarnosti ljekara, Antonio Santos prijavio je slučaj.

“Samo 15 minuta nakon što su ga odnijeli kako bi ga reanimirali došli su da mi kažu da je umro. Mislim da ga nisu dobro pregledali. Umrli ne mogu samo tako da se probude i pričaju”, odlučan je otac.

Lokalne vlasti potvrdile su da je dječak primljen u bolnicu u kritičnom stanju i da je proglašen mrtvim nakon što je prestao da diše.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh