Svijet

Premijerka Sturgeon: “Boris Johnson možda ima mandat da izvede Englesku, ali nema mandat da izvede Škotsku iz EU”

Johnson možda ima mandat da izvede Englesku iz EU. On nedvosmisleno nema mandat da izvede Škotsku iz EU, rekla je Sturgeon

Škotska premijerka Nicola Sturgeon izjavile je da Škotskoj mora biti dozvoljeno da održi još jedan referendum o svom položaju u Ujedinjenom Kraljevstvu poslije ubjedljive pobjede nacionalista na izborima.

kotska nacionalna stranka osvojit će 55 poslaničkih mandata od 59 u Škotskoj, prema anketama sa glasačkih mjesta.

“Sada postoji mandat da se narodu Škotske ponudi izbor u vezi sa našom budućnošću”, rekla je Nicola Sturgeon za Sky news.

Postoji “jasna želja i potvrda da Škotska ne treba da bude uvezana sa vladom Borisa Johnsona i iščupana uz Evrope protiv svoje volje”, naglasila je premijerka Škotske.

“Boris Johnson možda ima mandat da izvede Englesku iz EU. On nedvosmisleno nema mandat da izvede Škotsku iz EU”, rekla je Sturgeon.

“Škotska mora da ima izbor” kada je riječ o njenoj budućnosti, , naglasila je premijerka. Opšti izbori u Velikoj Britaniji održani su jučer.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh