Svijet

NOVOGODIŠNJA PORUKA Generalnog sekretara UN-a: Mladi najveća snaga u rješavanju globalnih problema

Antonio Guteres, Generalni sekretar UN-a istakao je u novogodišnjoj poruci da svijet u 2020. ulazi s novim sukobima i nesigurnošću, posebno po pitanju borbe protiv klimatskih promjena, kršenja ljudskih prava, nejednakosti i mržnje među ljudima.

Antonio Guterres - Theoslotimes.com

Generalni sekretar UN-a Guteres je istakao da su najveća snaga u rješavanju globalnih problema mladi.

“Klimatske promjene su realna opasnost. Ne možemo da sjedimo skrštenih ruku dok planeta gori. Ali ima nade, i moja novogodišnja poruka upućena je najvećem izvoru te nade – mladima širom svijeta”, naveo je Guteres, prenosi RTS.

Prema njegovim riječima u rješavanju problema klime, nejednakosti među polovima, socijalnih razlika, u borbi za pravdu i ljudska prava mladi su na prvoj liniji fronta.

“Uz vas sam. Budite glasni! Pomjerajte granice! Budite zahtjevni! Vaša odlučnost inspiriše. Želim vam mir i sreću u 2020. Godini”, poručio je Guteres.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh