Svijet

“Za sedam dana korona mi je ubila oca i muža, ostala sam sama sa kćerkom”

Užasno teška godina za Italiju!

Tužna žena - Ilustracija / Franceshaxtonmd.com

Dok se ljudi bore za život i gledaju da sačuvaju glavu, mnogi Italijani su doživjeli ono najstrašnije. Izgubili su svoje najmilije. Ovo je priča o Italijanki Kristini kojoj je korona u sedam dana odnela muža i oca.

– Ostala sam sama sa kćerkicom od deset godina, bez muškaraca moga života – rekla je Kristina tužno. Ova Italijanka ima samo 37 godina i iz provincije Bergama je. Prva tragedija koja je zadesila ovu ženu je kada se njen otac se razbolio od korone. Ostavili su ga da umre. Anesteziolog joj je rekao da za njenog oca nema mjesta na intezivnoj njezi.

– Žao mi je gospođo, ali ne možemo da ga smjestimo na intezivnu negu, moramo da ostavimo mjesto nekom mlađem pacijentu. Imao je 74 godine. On i ja smo živjeli u strašnom košmaru. bilo je kasno kada su ga stavili na poliintezivnu njegu. Vidjela sam ga prije smrti i rekla mu da ga volim. U 22 sata sam stigla kući, pozvali su me iz bolnice i rekli mi da je otišao zauvijek u 21 sat.

A onda je samo jednu sedmicu poslije smrti njenog oca došla pošast po njenog muža. Klaudio je bio karabinjer i imao je 46 godina.

– Preminuo je, a da nisam imala vremena da mu kažem par riječi za oproštaj. Sa nosila me je pogledao, pozdravili smo se pokretom ruke na daljinu, bilo je to jedno “adio”. Sedam dana na intenzivnoj terapiji i kraj.

Kristina je bila u karantinu sa svojom kćerkicom, nisu mogle napolje, nisu znale da li su zaražene ili ne, nije urađen tampon test.

– Moja snaga sada je ona, ponekada je čujem da pjeva pjesmicu koju je naučila od tate, potom me pogleda i kaže mi izvini mama. Pomilujem je po kosi i kažem joj da ne treba da se izvinjava i da ćemo zajedno plakati za njenim tatom i dedom, prenosi “Espreso“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh