Svijet

Trampa naljutili novinari, on odbrusio: Imao sam masku, imam još četiri

Američki predsjednik boravio u posjeti fabrici u Arizoni

Trump u obilasku trafike - AFP

Predsjednik SAD Donald Tramp (Trump) rekao je kako je nosio masku tokom obilaska fabrike u Arizoni i u izjavi okupljenim novinarima dodao da im ne može pomoći ako ga nisu vidjeli.

Govoreći pred medicinskim sestrama u Ovalnom uredu, koje su nosile zaštitnu odjeću, ali ne i maske, Trampa su novinari pitali zašto nije nosio masku u Arizoni.

– Ja sam je imao. Stavio sam masku, da. Imao sam masku neko vrijeme – odgovorio je Tramp.

Kada mu je novinar rekao da ga niko nije vidio s maskom, Tramp mu je kratko uzvratio: “Ne mogu vam pomoći ako me niste vidjeli”.

– Mislim, imao sam masku, ali mi ona zapravo nije bila potrebna. Pitao sam posebno direktora fabrike da li da je nosim, a on mi je rekao da mi nije potrebna dok sam na njihovoj teritoriji, kao što znate, mi smo bili daleko od drugih ljudi, od onih koji prave maske. Oni izrađuju maske. Zatim sam stavio masku i to masku te fabrike. Imao sam i 3M masku, imam ih još četiri. Ne znam da li ste vi vidjeli, ali sam je imao – rekao je Tramp, navodi CNN.

Pritisnut da kaže koliko je dugo nosio, predsjednik je napravio kratku pauzu i rekao da to “nije bilo dugo” .

– Nisam je dugo nosio. Imao sam je u pozadini, ali su mi rekli da mi nije potrebna. I, uzgred, ne znam da li ste primijetili da niko u grupi nije nosio masku – objasnio je Tramp.

Na videu s tog događaja jasno se vidi da su radnici nosili maske, što je i predsjednik SAD priznao.

– Da, radnici su nosili maske, zato što rade jedni pored drugih – rekao je Tramp.

Kada ga je drugi novinar upitao kako to izgleda kada predsjednik ne nosi masku u javnosti i ne poštuje socijalno distanciranje, izgleda da mu je bilo dosta, navodi CNN.

– Pokušavam da budem fin. Potpisujem račun, a vi nas kritikujete. Priča je ovakva: ne postoji ništa što bih ja mogao da uradim a da budu zadovoljni mediji, demokrate, koji su lažna vijest. I ja to razumijem – završio je diskusiju Tramp.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh