Svaštara

HOROR: Svog 12-godišnjeg sina pretukao zbog loših ocjena, dječak u bolnici proglašen mrtvim

Nigerijac, koji je svog 12-godišnjeg sina na smrt pretukao, osuđen je na 10 godina zatvora pred sudom u Dubaiju, gdje se sve i dogodilo. Nakon izdržane kazne, Z.A. (37) treba biti deportovan.

Dubai, sud - Doznajemo.com

U aprilu prošle godine, muškarac je doveo sina u bolnicu, tvrdeći da se dječak razbolio nakon što je popio mlijeko. Dječaka je bolio stomak i povraćao je, piše “Doznajemo“.

U međuvremenu, dječakova učiteljica, Pakistanka G.I. (52) je tvrdila da je primijetila modrice na tijelu i licu dječaka nekoliko puta. Ona je ispričala da je dječak prvo izbjegavao reći šta se događa, ali je onda priznao da ga otac tuče. Učenik je molio učiteljicu da mu pomogne oko zadaće, jer će ga inače njegov otac prebiti.

Kada su oca pozvali u školu, on je rekao da želi da njegov sin bude odličan učenik jer je sav novac potrošio na njegovo obrazovanje.

I čuvar u zgradi je posvjedočio kako je jednog dana čuo krikove, a onda na bazenu ugledao kako čovjek gura svog sina pod vodu. Otac je tvrdio kako uči sina plivati. Nadzorne kamere su otkrile kako je otac vodio sina na bazen kad tamo nema nikoga, a i da je nosio prut. I čuvar je potvrdio da je vidio masnice na tijelu dječaka, a jednom je imao i čvorugu na čelu.

Otac je priznao policiji da je tukao sina šakom, drvenim štapom ili cipelom. Navodno je 18. aprila primio e-mail od škole, u kojem je pisalo o slabom uspjehu njegovog sina.

– Kaznio sam ga i zabranio mu izlaske. Rekao sam mu da ostane kod kuće i radi zadaću. On nije poslušao, pa sam ga ošamario, ali je dječak samo nastavio crtati u svojoj knjizi. Naljutio sam se i pretukao ga, a onda mu opet rekao da radi zadaću. Onda sam mu dao mlijeko, međutim, počeo je povraćati i rekao da ga boli stomak.

– Dok sam bio u kuhinji. čuo sam buku. Našao sam sina na podu, odveo sam ga u kupatilo, gdje je opet pao. Zato sam ga odveo u bolnicu.

Iako je rekao da je dječaka doveo u bolnicu oko 22.30, podaci pokazuju da je dječak primljen tek oko ponoći. Po dolasku u bolnicu, proglašena je smrt dječaka.

Bolnica je obavijestila policiju da je DNK test pokazao da muškarac nije biološki otac dječaka. Istraga je pokazala da je dječak kod kuće povraćao krv, a da je preko svog iPada tražio pomoć. “Pomozite, dobio sam udarac u stomak”, napisao je.

Obdukcija je pokazala da je dječak umro od unutrašnjeg krvarenja. I crijeva su mu bila oštećena.

Muškarac je negirao optužbe za ubistvo s predumišljajem, a osuđen je na 10 godina zatvora.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh