Svaštara

Poslije UŽASNE nesreće i 14 operacija, doktori su pronašli da nešto raste u stomaku ove djevojke. Tada im je ona NAREDILA da ipak ostave to u njoj!

U septembru 2012. godine, 26-godišnja Džema Holms vozila je svoj motocikl kroz Hilperton u Engleskoj, kada je udarila u parkirani automobil. Od siline udara ona je letjela kroz vazduh i udarila u banderu.

Džema Holmes - Fokuzz.com

Pošto je pretrpila teške povrede, Džema je helikopterom prevezena u bolnicu i podvrgnuta je hitnoj operaciji leđa. Ljekari nisu vjerovali da će preživjeti, zbog povreda mozga i slomljene kičme, piše “Fokuzz“…

Uprkos predviđanjima ljekara, Džema se nakon 3 mjeseca probudila iz kome i saznala da je u četvrtom mjesecu trudnoće.

Zbog povreda mozga, Džema je imala amneziju. Nije se sjećala posljednjih 3 godine njenog života. Nije znala da je trudna, nije se sjećala ni bebinog oca. Njena majka Džuli saznala je za trudnoću sedmicu dana nakon Džemine nesreće, ali nije nikome saopštila jer je vjerovala da Džema neće preživjeti.

dz-2

Džema je morala da donese odluku da li će zadržati bebu ili ne. U slučaju da zadrži bebu, ona nije smjela da dobija nikakve lijekove protiv bolova jer ne bi osjećala kontakcije zbog slomljenih leđa.

Rečeno mi je da mogu prekinuti trudnoću ako želim, ali moja beba je sada u meni, i ja to ne mogu. Jedva da mogu sama o sebi da brinem, hodanje je nemoguće, ali nisam mogla, ova beba došla je kao grom iz vedra neba sa razlogom!

Iako se nije sjećala da je bila u vezi, Džema je riješila da zadrži bebu.

Pomislila sam da ako je ova mala beba uspjela da preživi nesreću, onda to tako i treba da bude!”, rekla je

2. maja 2013. godine, dvije sedmice prije termina, kako bi smanjila pritisak na leđima, Džema je carskim rezom rodila zdravog dječaka. Pošto je već znala da će roditi dječaka, dala mu je ime Ruben.

Džema je trebalo biti podvrgnuta još nekim operacijama, međutim, njoj je bilo dozvoljeno da viđa i doji malog Rubena. Sada su i majka i dijete dobro, živi i zdravi.

dz-3

Rubenov otac je takođe pronađen. On želi da ima velikog udjela u Rubenovom životu, ali su riješili da on i Džema ne budu u vezi.

Nevjerovatno! Nakon ovakve strašne nesreće i majka i dijete su uspjeli da prežive i da prebrode brojne prepreke!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh