Svaštara

Veliki mjesečni horoskop za APRIL 2017. godine

Ovnove čeka dinamičan mjesec, Lavove čeka izazov, a Jarčevima šansa za novu ljubav…

Horoskop - Twitter

OVAN

Ovnovima će mjesec april biti veoma dinamičan, buran, ispunjen događajima, ali i trzavicama, brigama, konfuzijom. I pored očekivanih prepreka, ovo će biti odličan period za nove poduhvate, piše “Astro sudbina“…

Posao

Na poslovnom planu vas očekuju značajne promjene. Moguća je čak i promjena posla, ili cjelokupnog plana poslovanja. Najbitnije je da ne budete pretjerano neodlučni, već da donesete određenu odluku i držite se zacrtanog plana. Imaćete dovoljno izdržljivosti i snage da nekako prokrčite sebi put i savladate prepreke. Nakon 15. aprila, bura počinje da se stišava, više nećete po cijeli dan jurcati, broj obaveza će se smanjiti, djelom zahvaljujući tome što ćete i sami postati pragmatičniji i fokusiraniji na finansijski napredak. Što se tiče finansija, neke vaše stare greške mogu isplivati i napraviti vam dodatne troškove. Ali imaćete priliku da popravite stvari zauzimanjem nove strategije. Osim toga, ovog mjeseca će vaše ranije investicije početi da se isplaćuju. Sve u svemu, april je mjesec kada će se vaši potezi u proteklih par mjeseci konačno konkretno odraziti.

Ljubav

Na ljubavnom planu vam dolazi podjednako buran, ali ne toliko zadovoljavajuć period. Ukoliko ste u vezi, moguće su trzavice ili neki događaj koji će zadati udarac vašem odnosu. Šta god da se dogodi, znajte da se spona koja vas veže neće prekinuti, bilo da uspete da izgladite odnose, ili riješite da odustanete. Ipak, stvari će djelovati apsolutno crno – bijelo, pošto će se veze Ovnova u aprilu ili krunisati brakom / trudnoćom, ili okončavati raskidom / razvodom. Neće biti sredine. U cijelom tom komešanju strasti neće nedostajati. Pred vama je i se*sualno veoma uzbudljiv mjesec.

Zdravlje

April ovnovima donosi prilično dobro zdravstveno stanje. Ali to što se odlično osjećate ne znači da treba da zapostavite svoje zdravlje. Iskoristite period ove dobre energije da dodatno unaprijedite kvalitet svog života, kako vas nevolje ne bi sačekale negdje iza ćoška. Vi sami najbolje znate šta su vam slabije tačke. Pozabavite se s njima, sad kad nemate drugih zdravstvenih problema. Izbjegavajte zakazivanje bilo kakvih većih hirurških zahvata u ovom periodu i jedite više raznovrsnog povrća.

BIK

Veći dio aprila će vam posao biti u fokusu. Tek posljednja nedelja mjeseca donosi prilike za ostvarivanje ličnih želja i odmor. Vaša nezavisna priroda i moć inicijative dolazi do punog izražaja. O vezi i ljubavi razmišljajte tek na kraju mjeseca.

Posao

Već prve nedelje vas očekuje potpisivanje ugovora, izvršavanje važnih zadataka, sastanci, klijenti, gužva. Od samog starta mjeseca slobodno gurajte po svom planu. Nema potrebe da se pravite fini i pravite strategije kako biste se dodvorili nadređenima ili pridobili odobravanje. U prvoj polovini aprila imaćete moć da preobratite ljude na svoju stranu. Ipak ne navaljujte sebi previše odgovornosti na pleća. Kako mjesec bude odmicao vaše finansijsko stanje će se postepeno popravljati, kao i vaša poslovna intuicija. Zaista ćete imati jak osjećaj za poslovne poteze i ulaganja. Biće dovoljno novca da čak pokažete svoju humanost doniranjem u dobrotvorne svrhe. Kraj aprila je vrijeme da malo batalite posao. Povucite ručnu, odložite donošenje bilo kakvih velikih odluka do pred kraj Maja.

Ljubav

Na ličnom planu vas očekuje stresan period. Moguće su nesuglasice sa partnerom. Svi problemi koje ste gurali pod tepih sada izranjaju bez ikakvog velikog povoda. Sitnice su dovoljne da zapale situaciju i izvuku demone iz prošlosti na svjetlost dana. I male stvari vam se mogu učiniti kako veliki problem, zato ne donosite nikakve odluke naglo. April mjesec stavlja na test vašu vezu. Ukoliko je dobra, opstaće. One veze koje su bez čvrstih temelja će jednostavno izblijediti. Do kraja mjeseca sve će biti jasno. Znaćete ko je zaista svim srcem uz vas, a ko je tu samo iz površne zabave, ili koristi. Šta god da se dogodi, na kraju ćete ipak osjetiti zadovoljstvo i veliko olakšanje, jer će veliki teret koji ste nesvjesno nosili u grudima konačno spasti. Usamljeni bikovi će sav svoj ljubavni život provoditi na internetu. Biće ih prepuni sajtovi za onlajn dejting i društvene mreže. Ipak sve to možda i neće biti uzalud. Moguće je da iz svega toga čak i ispadne neki dejt. Očekujte vijesti o rođenju djeteta u porodici.

Zdravlje

U aprilu će vaše psihičko zdravlje biti fenomenalno. Toliko ćete se dobro osjećati da ćete misliti da to nije normalno. Opšte zdravstveno stanje vam se postepeno popravlja iz dana u dan kako mjesec napreduje, a oko 22. aprila primijetićete i nagle skokove u energiji i samopouzdanju. Upravo tada su najveće šanse da se odvažite na lično druženje umjesto onog iza monitora i iskoristite svoj urođeni magnetizam koji tako brižno i stidljivo skrivate za prave trenutke.

BLIZANCI

Početak mjeseca biće obilježen vašom potrebom da fantazirate o nekom drugom načinu života, promjeni posla, o idealnom partneru ili tome kako bi sve izgledalo da ste u životu načinili drugačije izbore. Vašim srcem vladaće sjetna osjećanja zbog takvih misli. Kako zbog njih ne biste potpuno potonuli psihički, najbolje je da stvari sagledate sa konstruktivnije strane. Šta ja sad mogu da učinim kako bih svoj život približio zamišljenom idealu? – To je pitanje koje sebi treba da postavite.

Posao

Prepreke na koje budete nailazili početkom mjeseca, mogu biti ujedno i veoma važne lekcije za vas. Veoma je bitno kako ćete ih doživjeti i kako ćete im prići. Ukoliko postupite zrelo i u njima uvidite priliku da nešto novo naučite, situacija će se razriješiti početkom druge nedelje aprila u vašu korist. Na kraju krajeva, ni na mirnom moru se ne postaje dobar pomorac. Očekuju vas izazovi koji će od vas zahtjevati maksimum na polju ideja i alternativnih rešenja, kojima će na test biti stavljene vaše intelektualne sposobnosti i vještine. Vaš urođeni šarm biće vam potrebniji nego ikada, jer će za realizaciju poslovnih planova biti veoma važna vaša društvenost i komunikacija sa kolegama i klijentima. Dešavaće vam se, češće nego uobičajeno, da uhvatite sebe kako sanjarite na radnom mjestu, fantazirate o nekom boljem životu, kako vam misli lutaju. To je znak da se osećate nepotpuno i neostvareno. Umesto da očajavate i samosažaljevate se, najbolje bi bilo da ovaj sanjarski period pretvorite u vizionarski i iskoristite maštu da pronađete realne metode i osnove za ostvarenje makar nekih snova. Pronađite san koji je moguće postaviti za realan cilj i sledite ga. Samo ne očekujte da se išta dogodi preko noći. Ostvarenje snova nikada nije lako. Morate biti spremni na to.

Sve u svemu, na poslovnom planu ovog mjeseca mozak će biti vaše glavno oruđe i oružje. Sve vrijeme će vladati blaga finansijska tenzija, koja će lagano splašnjavati tokom mjeseca. To će vas primorati da bolje planirate troškove i pronađete način da “vrtite” novac koji već imate.

Ljubav

I na ljubavnom planu će vam bježanje u svet fantazije biti privlačnije od djelanja u realnosti. Ali, budimo iskreni, šta vi realno od svih tih maštarija imate? One vam neće pomoći da prestanete da se osećate usamljeno. Usamljenim blizancima u aprilu će biti bolje da se konačno bace u akciju, nego da i dalje sede ušuškani u svom malom, zatvorenom svetu. Ipak, ne zalećite se kao muva bez glave. Pojasnite sebi šta zaista očekujete od potencijalnog partnera, prisetite se svih tih maštarija, napravite i spisak poželjnih osobina ako treba, ali obratite naročitu pažnju na ono što bi po vama bilo nedopustivo, pa onda tražite i odgovarajuće osobe. postavite svoje fantazije na test realnosti. Sudeći po horoskopu, april je mjesec u kome biste konačno mogli da dobijete broj telefona te osobe o kojoj već neko vrijeme razmišljate.

Zdravlje

Ukoliko do sad još niste, počnite da vježbate redovno. Posvetite se pravilnijem disanju, podizanju kondicije i imuniteta. Početak je uvijek težak, ali ćete sami sebi pomoći vizuelizacijom svog uspjeha. Zamislite kako vam je tijelo već zategnuto, mišići jaki, zamislite kako trčite bez grčevite borbe za vazduh i bez lupanja srca. Zamislite da ste zadovoljni, sveži, sposobni… i načinite prvi korak ka ostvarenju te zamisli. A onda i drugi, pa treći. Vjerujte da, koliko god da vas sad možda mrzi da radite to, uživanje u fizičkim aktivnostima dolazi samo, čim organizam malo navikne na takav režim. Poslije će vam biti teško i dosadno kad redovno ne vježbate.

RAK

Pred vama je dinamičan mjesec ispunjen dobrom energijom i još boljim idejama. Očekuje vas mnogo druženja i društvenih događaja, naročito početkom mjeseca, a možda i promjena posla…

Posao

Vi u april ulazite na širom otvorena vrata i u vihoru vjetra, jer ste puni sveže i nezaustavljive energije. Ne brinite, nećete pregoreti. Dobre energije neće nedostajati ni vašoj okolini, pa ćete jedni drugima uzajamno “puniti baterije”. Ovog meseca vam najbolje ponude i poslovni predlozi dolaze baš iz sveta zabave. Uglancajte malo svoje društvene veštine, jer će vam i te kako trebati za podmazivanje karijere. Ukoliko opčinite prave ljude, ni nebo vam neće biti granica. Međutim nikako ne zaboravite one koji su oduvek bili uz vas i koji su vas sve vreme podržavali. Bez njih ne biste ni uspeli, imajte to uvek na umu. Slobodno prepustite instinktima da vas vode i uspeh neće izostati. Prepustite se udovoljavanju sebi, jer većih problema nećete imati sve do poslednje nedelje aprila, kada će okolnosti od vas zahtevati povećan intelektualni napor. Samo pazite da ne stanete na žulj nekoj osobi od autoriteta. Krajem meseca gledajte svoja posla i pravite se nevidljivi kako vam neko ne bi prebacio svoju krivicu, ili vas lažno optužio za nešto. Kako god bilo, i to će proći i iz toga ćete izaći.

Ljubav

Vi ste potpuno u oblacima, ali činjenica da vi nikoga ne primećujete ne znači da neko ne primećuje vas. Možda je to neko ko će vam samo diskretno poturiti papirić sa svojim brojem. Kakav početak meseca, zar ne? Započnite sami razgovor sa osobom suprotnog pola krajem prve nedelje aprila, jer se možete prijatno iznenaditi. Sredinom meseca vaša emocionalna intuicija briljira. Niko vam ne može zamazati oči i ljude prozirete kao da su od stakla. Ipak budite oprezni oko kraja druge nedelje, jer okolnosti su ipak nepredvidive. Kako se kraj meseca bude bližio, sve više ćete razmišljati o poslu, a sve manje o ljubavi. Polako silazite sa oblaka, ali zadržavate smiješak na usnama… Vratićete se već ljubavisanju čim pozavršavate obaveze.

Zdravlje

Dobra energija koja će vas ovog mjeseca voditi neće dozvoliti da se ni u jednom trenutku ulenjite. Mala promjena u ishrani može vam olakšati tegobu za koju možda mislite da nema veze sa tim.

LAV

Početak aprila proteći će vam u mozganju kako da riješite problem koji vas već duže vrijeme tišti. Isprva nećete uspjeti, ali budite istrajni i isplatiće vam se. Druga nedelja aprila biće pravo vrijeme da upotrebite svoju kreativnost. Imajte na umu da ponekad možete više da dobijete popuštanjem. Posljednje nedelje će biti bolje da jednostavno dozvolite stvarima da se odvijaju kako one hoće, nego da zatežete uzde. Naučićete jednu važnu životnu lekciju na samom kraju mjeseca.

Posao

Ovog mjeseca izbjegnite ishitreno investiranje u projekte i sklapanje novih ugovora. Ne kažemo da ne treba uopšte da investirate i sklapate nove poslove, već da o svemu dobro razmislite i ne žurite. Druga nedelja aprila je pravo vrijeme da upotrebite svoju kreativnost. Prisjetite se priče o kornjači i zecu. Njena pouka biće vam od koristi kada budete radili na jednom velikom projektu. Umjesto da srljate i pokušavate sve da izvedete “na mišiće”, pokušajte sa strpljivijim i mirnijim pristupom. Ne dozvolite da vas veliki obim posla i odgovornost koja je na vašim plećima, natjera da jurcate i trčite bez odmora. Budite poput mudre kornjače. Budite staloženi i temeljni i upravo to će vas spasiti daljnjih komplikacija, i postaviti upravo vas u poziciju da uradite ono što ni stručnije kolege od vas nisu uspjele. Ne plašite se da izložite šefu čak i neke otkačene ideje, i ne dozvolite da vas pomisao da nešto zvuči blesavo odvrati od pokušavanja da to ostvarite. Najbolje vrijeme za ostvarivanje neobičnih ideja biće druga nedelja aprila.

Posljednje nedelje se pripremite da odreagujete što hladnokrvnije na mogući problem. To će vjerovatno biti nešto što ima repove u prošlosti, ili suviše dugo stoji nerješeno, pa vas već neko vreme tišti iz potaje. Dizanje frke i paničenje vam uopšte neće pomoći, jer ćete moći da ga rešite jedino hladne i bistre glave. Verovatno vam neće odmah poći za rukom, ali kada ga jednom savladate, shvatićete da prepreka uopšte nije bila velika kao planina – kako vam je isprva izgledalo, već više poput brdašca.

Ljubav

Kada je ljubav u pitanju, često je bolje jednostavno se prepustiti i srljati cijelim srcem po cijenu bilo kakvog bola, nego živjeti, osjećati i voljeti na pola. Ipak, početkom aprila savjetujemo vam da malo usporite. Kao što na poslovnom planu treba da izbjegnete bilo kakve nagle odluke, i na emotivnom je preporučljivo malo više uzdržanosti i strpljenja nego što ste navikli. Romansa koja je na pomolu može da ispadne upravo najbolja stvar koja vam se ikad dogodila. Ako je već tako, zašto se ne biste malo zauzdali i sačekali, umesto da skačete na svaki mig. Rešićete jedan veliki problem, upravo zahvaljujući vašem delanju prvih dana aprila. Sredinom meseca ćete pleniti pažnju okoline i veoma će vam dobro polaziti od ruke da prozrete nečije želje, fantazije i skrivene namere, pa će vam biti i lako da ponekog zapanjite svojom pronicljivošću. Ko zna, možda neko poveruje i da ste vidoviti. Svačije srce za vas će biti kao otvorena knjiga, pa nije ni čudo da se neko u vas i tajno zaljubi.

Posljedenje nedelje aprila ćete biti posebno emotivni i osjetljivi. Osjećaćete se neuobičajeno krhko. Ne dopustite da zbog sitnica koje vas izvode iz takta u tom periodu pređete granicu i povrijedite neku dragu osobu. Ukoliko imate partnera ili partnerku, dajte im onoliko prostora koliko god traže i ne bavite se emotivnim ucenama, jer će ih to zauvijek otjerati. Ovako postoji velika šansa da se stvari vrate na svoje, ili makar razrješe onako kako je za sve najbezbolnije.

Zdravlje

Razmislite još jednom o toj dijeti koju ste namjeravali da započnete. Možda uopšte nije za vas, ili joj nije pravo vrijeme. Početkom mjeseca biće najvažnije da osluškujete šta vam tijelo poručuje. Naročitu pažnju obratite na svoja osećanja. Ukoliko ste do sada bili strogi prema sebi i svom tijelu, vrijeme je da se opustite i umesto restrikcija koje sebi namećete, pokušate da uhvatite svoj prirodni ritam. Brze “popravke” jednostavno ne drže na duge staze. Počnite da radite na sebi temeljno i korak po korak, ali neka vaš prvi korak bude opuštanje. Nijedna vrijedna i velika promjena se ne događa preko noći, zato ne dozvolite sebi da vas sredinom mjeseca ophrva osjećaj obeshrabrenja. I to će proći…

DJEVICA

Početkom mjeseca vam se otvaraju oči i shvatate da stvari uopšte nisu onako crno bijele kako ste mislili. Ipak se uzdržite od kritikovanja drugih dok ne skupite dovoljno informacija. Pred vama je mjesec u kojem ćete biti spremni na sve. Bićete potpuno otvoreni za putovanja, avanture, istraživanja, znanja, vještine, nove uzbudljive stvari. Vaš prirodni talenat za organizaciju iskoristite u prvoj nedelji aprila kako biste kasnije bili mirni, jer vas očekuje puno društvenih aktivnosti. Posljednje nedelje aprila možete naučiti jednu važnu životnu lekciju, pa ostanite otvorenog uma.

Vaša potreba da eksperimentišete kulminiraće u posljednjim danima mjeseca. Preispitajte način na koji cijelog života radite određene stvari. Postavite sebi pitanje da li činjenica da se to oduvijek radilo tako dovoljna da mislite da ne može drugačije. Usudite se, pokušajte. Možda uradite i nešto revolucionarno.

Posao

Početak mjeseca će u poslovnom smislu biti uzbudljiv. Doći će do razvoja izvjesnih događaja, a vi ćete već biti spremni na novonastalu situaciju, jer je već neko vrijeme predviđate. Trudite se da ne potcjenjujete količinu posla koja je pred vama, ili da ne pojednostavljujete sebi kompleksne situacije samo zbog toga što žurite neke drugde. Čak i ako vam na prvi pogled bude jasno kao dan da vaš kolega reaguje burno na nerealne zahtjeve šefa, ne reagujte ishitreno i ne zauzimajte strane. Cijela situacija može biti zapetljanija nego što možete i da pretpostavite. Pouka je da se ne miješate ni u šta na prvu loptu i ne reagujete vođeni prvim utiskom, pošto može biti veoma pogrešan. Druge nedelje aprila pružiće vam se izuzetna prilika da znatno proširite mrežu svojih poslovnih kontakata. Treća nedelja vam donosi napredak ili čak unaprijeđenje. Možda će vas konačno postaviti na projekat ili poziciju za koju se borite već duže vrijeme. Možda je to neki veoma važan zadatak koji će vam biti povjeren. Radujte se, jer konci konačno mogu biti u vašim rukama, ali budite oprezni, pošto sa većom moći dolazi i veća odgovornost. Ne dajte da vas obeshrabri problem koji može iskrsnuti posljednje nedelje. Umjesto da se u njega zapetljavate, bolje za sad nađite način da ga zaobiđete.

Ljubav

Vi obično dobro umijete da procijenite situaciju i zapazite kuda određena veza vodi i da li se sve odvija onako kako biste željeli. Međutim, u aprilu vaša intuicija na emotivnom planu kao da ne radi. Mnogo toga će vam djelovati potpuno drugačije od onog kakvo zaista jeste. Zato dobro razmislite i sačekajte prije nego što partneru uputite neki ultimatum. Budite strpljivi i sve će se razriješiti. Budite spremni na sve. Eksperimentišite i ne plašite se da probate neke nove stvari. Sredinom mjeseca organizujte neku zabavu, večeru ili žur. Pozovite prijatelje. Možete dobiti neku veoma golicljivu informaciju ili doživjeti iznenađenje. Moguća je i romansa na nekom edukativnom ili poslovnom putovanju.

Zdravlje

Ovog meseca zaista pređite sa riječi na djelo. Prestanite da teoretišete o tome šta treba da uradite za sebe, već to konačno učinite. Dok se dobro ne oznojite neće biti napretka. Čist vazduh, šetnja ili džoging učiniće čuda za vaš krvotok i cirkulaciju. Intelektualni rad, ali i mnoge kasne večeri i partiji uzimaju danak vašem zdravlju, pa će vam bukvalno bilo kakva aktivnost biti spas.

VAGA

Ponekad male stvari čine život vrednim – osmeh bebice, topli pogled partnera, smeh sa prijateljima, šetnja u omiljenim cipelama, vožnja kroz stari deo grada sa davno zaturenim sećanjima… U ovom periodu biće vam teško da ih sagledate, zbog okolnosti koje kao da uvek pokušavaju da vam otežaju život. Ipak, ne dajte se. Imaćete dovoljno prilika da usporite i uživate u malim stvarima, samo ako to budete željeli.

Posao

Ukoliko vam nešto početkom mjeseca poremeti poslovnu rutinu, ne dozvolite da budete izbačeni iz koloseka, već usporite i pažljivo odaberite bitke. Odlučite se za ono što je zaista važno. Sve drugo može da sačeka. Već u prvoj nedelji biće vam potrebne vaše diplomatske veštine da razrešite napetu situaciju. Imaćete dosta inspiracije i kreativne energije, pa ćete poželeti da učite neku novu veštinu, zanat, da upišete neki kurs i tako unapredite svoju karijeru. Ponekad su male stvari, a ne velike (poput vašeg zvanja, ili visine plate) ono što vedri i oblači vaše dane. Sitne nepravde i neprijatnosti mogu da nas učine izuzetno nesrećnima. Male stvari je i najlakše promeniti. Zato se od prvog dana aprila fokusirajte na sve te sitnice koje vas tište i koje je moguće promeniti. Mali koraci vas zaista mogu vinuti visoko.

Već prve nedelje kolege će vam biti izuzetno zahvalne na vašoj pomoći pri razrešenju nekog problema. Ukoliko to već do sad niste bili, postaćete primećeni. Vaše dane provedene na poslu sredinom meseca razvedriće jedna romansa. Pred kraj mjeseca upalite sve motore i dajte sve od sebe, ali budite oprezni u vezi novih poslovnih poteza i dilova.

Ljubav

Zauzetim Vagama je došlo vrijeme da se zahvale partneru za sve što čini za njih. Za sve one slatke sitnice, poklončiće, znakove pažnje, ali i za podršku, ohrabrenje, oslonac… Ukoliko među vama ima nekih neraščišćenih problemčića, sada je pravo vreme da sve iznesete na svetlost i sagledate realnije. Rešite to do kraja prve nedelje kako bi vaša sreća što pre bila kompletna. Sredinom meseca učinite nešto izuzetno za voljenu osobu. Najvažnije je da budete što maštovitiji i kreativniji u tome. Usamljene vage sredinom meseca imaju priliku da šarmiraju neke interesantne osobe. Moguće je i da ćete se zaljubiti, ali ne dopustite da vam to oduzme razum. Naročito treba da usporite u poslednjih par dana aprila. Na emotivnom planu uopšteno stanje se postepeno popravlja, a izgledi za ljubav se povećavaju.

Zdravlje

Na ovom planu obratite pažnju na sitnice. kakvo vam je držanje? Da li se promenilo? Da li imate neke sitne bolove? Kako spavate?… Obratite pažnju na bilo kakve sitnice koje do sad niste zapažali. Rešite se nagomilanog stresa dugim šetnjama i vodite računa da dovoljno odmarate i spavate, naročito poslednje nedelje aprila. Ne bi bilo loše da proverite krvnu sliku, ili odete na sistematski pregled, ukoliko dugo niste posjećivali ljekara.

ŠKORPIJA

Romansa, ljepota, ljubav, flert… obilježiće vam april. Emocije će ovog mjeseca gospodariti vašim razumom. Bićete osjetljiviji nego inače, ali upravo zahvaljujući tome možete steći uvid u situaciju i prije svih drugih prozreti nečije namere ili način na koji će se događaji u budućnosti odvijati. Slušajte svoju intuiciju, jer će vas učiniti gotovo vidovitim, naročito sredinom mjeseca. Krajem aprila počećete ponovo da zavodite red u svom životu, domu, na poslu.

Posao

Dosta stvari koje vas mogu obradovati, dešavaće se ovog mjeseca. Međutim, vaše interesovanje biće pretežno na strani emocija i ljubavi, a vrlo malo okrenuto poslovnim aktivnostima. Ljubav će vam biti važnija od karijere. Ne brinite preterano zbog toga i ne dozvolite da vas grize savjest što na poslu ne dajete maksimum. Tek kasnije ćete uvidjeti zašto je baš dobro što vam je u ovom periodu posao išao traljavo. Imaćete dosta vremena da posvetite partneru i nadoknadite neke važne sitnice propuštene u svakodnevnoj jurnjavi. Prve nedelje aprila veoma će biti značajno da se maksimalno posvetite svojoj vezi i razrešite eventualne zaostale probleme u privatnom životu. U tom periodu biće ključno da ipak nađete malo vremena za posao. S obzirom da su vam instinkti u vrhuncu, anticipiraćete pre svih drugih šta se tačno događa u firmi, ili između vaših kolega i poslovnih partnera, pa vam neće trebati mnogo razmišljanja, energije i vremena da povučete pravi potez. Iskoristite svoj prirodni talenat da smanjite novonastalu tenziju u radnom okruženju. Možda ćete biti u situaciji da mirite dve sukobljene strane, od kojih su vam obje drage, ili makar kod obe imate nekakav interes. Ljudi će vas slušati u ovom periodu, biće im važno šta imate da kažete, rado će i sa povjerenjem prihvatati vaša rješenja. Zato je, naročito posljednje nedelje aprila, neophodno da im govorite jasno i glasno šta tačno od njih želite i zašto. Ne zalećite se u nove poslovne poduhvate koliko god oni djelovali primamljivo i ne dajte da vas zavaraju obećanja o neverovatnom profitu. Takve stvari zahtjevaju više koncentracije i istraživanja, nego što ste u ovom trenutku spremni da uložite.

Ljubav

Usamljene Škorpije imaju veliku šansu da april mjesec započnu boljim upoznavanjem sa jednom značajnom osobom. Zauzete škorpije će možda iznova upoznati svog partnera, tj. spoznaće o njemu nešto što ranije nisu znali, ili će ga jednostavno sagledati drugačijim očima, u drugačijem svetlu, pa se možda i iznova zaljubiti. U svakom slučaju, pred vama je emotivno uzbudljiv period. Ponovo ćete osetiti leptiriće u stomaku i sladak nemir iščekivanja. Kao što smo već pomenuli, prve nedelje će biti potrebno da većinu svoje energije uložite u rašćišćavanju porodičnih, bračnih, ili problema u vezi. Vašim najbližima će izuzetno trebati vaše prisustvo i ključno je da ih ne izneverite. Trudite se da zaista učinite sve što možete, ali ne zanemarujte i sopstvene želje i potrebe. Ne žrtvujte se, već se trudite da učinite onako kako će svima biti bolje. Treće nedelje aprila vaš šarm je na vrhuncu. Niko zaista ne može da vam odoli, a vaša urođena veština flertovanja učiniće da potencijalne partnere motate kako vam se prohte. Samo ne preterujte sa demonstracijama svoje moći, naročito prema suprotnom polu, jer od toga na koncu niko nema koristi.

Krajem mjeseca rješavate da zavedete red, kako na poslu tako i u kući. Dovoljno dugo ste živeli od danas do sutra, rukovođeni samo intuicijom i trenutnim povodima. Možda ćete poželeti da sa svojom porodicom prodiskutujete o novom setu pravila – poput zabrane mobilnih telefona i kuckanja poruka za ručkom, uvođenja rasporeda ko kad pere sudove, usisava, baca đubre, kuva i slično… Ovo će biti i vreme kompromisa i okretanja sebi. Ukoliko živite sami, ovo će biti vreme presabiranja redova, okretanja novog lista, sređivanja, pravljenja mentalnih spiskova, donošenja odluka koje menjaju sadašnje stanje. Ukoliko već imate nekoga, poslednjih dana aprila imaćete potrebu da se osamite i posvetite malo vremena samome sebi. Zbog burnog emotivnog života, ovog meseca ste sigurno zapostavili svoje zdravlje. Sigurno niste pazili pretjerano na ishranu, ili ste skoro potpuno zanemarili vježbanje pod izgovorom da se već dovoljno trošite.

Zdravlje

Buran emotivan život u aprilu odraziće se i na vaše opšte zdravstveno stanje. Posledice, naravno, neće biti vidljive odmah, ali kako mesec odmiče, počećete da zapažate nedostatak energije. Malaksalost koja vas može obuzeti poslednje nedelje direktna je posledica nebrige za zdravlje i popuštanja sebi. Zbog toga je veoma važno da ponovo uspostavite zdravije navike. Koliko god bili zaneseni ljubavnim zgodama i nezgodama, pokušajte da uvek odvojite malo vremena za šetnju, vožnju biciklom ili džoging. Ko zna, možda vam se i ukopi u dejt. Sredinom meseca povedite računa o pritisku, a nije zgoreg ni da zakažete pregled kod zubara, ili tu intervenciju koju već duže odlažete.

STRIJELAC

Ovog mjeseca bićete naročito rasijani. Zbog toga će vam moć improvizacije biti preko potrebna da izađete na kraj sa svakodnevnim obavezama. Mnoge odluke ćete donositi “u pet do dvanaest”, ali to ne znači nužno da će biti lošije od onih dobro promišljenih. Ponekad previše razmišljanja nepotrebno komplikuje stvari. Ovog mjeseca manje će biti više, što se tiče vaših sposobnosti da odaberete pravu stvar ili rješenje.

Posao

Ne dozvolite da vas izbaci iz takta činjenica da već po drugi put ove nedelje ne možete da nađete ključeve od stana dok žurite na posao, hemijska olovka prestaje da radi baš u trenutku kad vam je potrebna da zapišete važan kontakt, omiljeni džemper ko da je u zemlju propao, naočarima ni traga kad vam najviše trebaju, auto se gasi taman kad se upalilo zeleno na semaforu… Sitnice će u aprilu raditi protiv vas. Pokušajte da se prilagodite, radije nego da bijesnite i nervirate se. Taman ste lijepo isplanirali sve za početak mjeseca, dolazite na posao i shvatate da cijeli plan pada u vodu zbog nepredviđenih okolnosti. Ostanite pribrani, udahnite duboko umesto da upadate u paniku zato što posao neće biti obavljen u roku. U svim ovim nesrećnim okolnostima možda ima i nečeg dobrog. Nova kolegenica je slučajno obrisala važne podatke neophodne za zaključivanje posla. Nema veze, možda ti podaci nisu bili kompletni, možda dolaze iz sumnjivog izvora, možda se u njima potkrala greška, koja bi vam se stostruko obila o glavu da nije došlo do ovako prisilne promjene plana. April će biti mjesec u kojem ćete učiti da bukvalno sve što vam se događa sagledavate sa pozitivne strane i iz svega pokušate da izvučete nešto dobro, pa makar to bila i samo pouka.

Dosta poslova ćete obavljati na daljinu – putem mejlova, telefona i skajpa ili na neke manje uobičajene načine. Krajem meseca poslušajte savet koji ćete dobiti od nadređenog ili neke osobe od autoriteta. Takođe, počnite da svoje pauze za ručak koristite da zaista napravite pauzu i otklon od posla, kako biste napunili baterije i mogli da date sve od sebe. Tamo gdje ništa ne pomaže šta god da uradite, jednostavno batalite i sačekajte razvoj događaja. Ovo će biti mjesec u kome ništa neće biti crno – bijelo, i loše vijesti će moći da ispadnu dobre.

Ljubav

Izađite malo u grad, ili na dejt, dajte sebi malo oduška od posla i sigurno će se nešto lepo desiti. Iako vam sve ide naopako i ispadate totalni šeprtlja, stvari se ipak raspliću u vašu korist. Nekome je sve to neodoljivo i simpatično iako vi samo želite da se tlo pod vama otvori i da vas proguta od sramote. Ne potcenjujte svoj šarm, čak i u situacijama kad ste potpuno rasejani. Sredinom meseca vas očekuje jedna avantura – budite spremni na to da ništa neće biti onako kako ste navikli. Očekujte neočekivano. Moguće je da će se za vas zainteresovati i neko iz viših društvenih krugova. Zauzeti Strelčevi će poslednje nedelje aprila imati sitne razmirice i sukobe mišljenja. Djelom će problemi nastati zbog lošeg balansa između privatnog života i posla. Ne budite krutih stavova i pokušajte da nađete alternativna rešenja i napravite kompromis. Improvizujte, ne mora baš sve da ide po pravilima, pogotovo kad opštih pravila u ljubavi ni nema, već svaki par postavlja svoje zakone. Ovo će biti i dobro vrijeme da počnete da razmišljate o potomstvu.

Zdravlje

Ne morate čekati na savršene okolnosti kako biste konačno započeli određeni režim rekreacije ili ishrane. Ovog mjeseca pogotovo ništa nećete uraditi za sebe i svoje zdravlje ako samo budete čekali da se sklope sve kockice. Zapamtite već jednom da okolnosti nikad neće biti savršene. ovaj mesec će vas naučiti da delate s onim što imate kako znate i umete. Borite se sa onim što vam je u rukama i radujte se onome što imate. Nemate odgovarajuće patike za trčanje, pa ne možete na džoging, lokalna prodavnica zdrave hrane ne poseduje sastojke koji vam trebaju, pa zbog toga potpuno odustajete od promene i vraćate se brzoj hrani, doktorka vam je na odmoru, ili ne može da vas primi, pa vi ne radite ništa povodom bola u krstima… Prestanite da čekate i da vadite okolnosti kao opravdanja za svoju lenjost.

JARAC

Tokom aprila mjeseca Jarčevi će imati osjećaj kao da su u “direktnoj vezi” nekim višim instancama koje će vas napajati kreativnom energijom, a posebno početkom mjeseca. Vama ne preostaje drugo, nego da se upustite u nove projekte i uposlite svoje talente kaako biste konačno neki od njih i unovčili.

Posao

Od početka meseca, a posebno 1. dana aprila imaćete priliku da opravdate svoju reputaciju osobe koja umije da riješi problem kada je najveća frka i kada je neophodno u kratkom vremenu i pod pritiskom izroditi kreativno rješenje problema koje su, kao po običaju drugi zakuvali. Tokom prve polovine mjeseca osjećaćete se prilično dobro čemu će dosta doprineti i lepe vesti koje će doći do vas, a nemojte biti preterano iznenađeni ako budete pozvani na poslovni ručak na kome će biti riječi o vašem radu ili napretku. Takođe blistaćete i na ličnom planu, jer osoba koja puca od samopouzdanja može biti samo još privlačnija suprotnom polu.

Ljubav

Na ljubavnom frontu možete očekivati sve, samo ne stabilan i miran period. Plovićete nemirnim vodama i lomiti velike talase sve do kraja druge polovine mjeseca, kada ćete moći da predahnete. Bićete u prilici da birate između izvjesne romanse i sigurnog bijega u samoću, koja bi prije ili kasnije morala da vam dojadi. Dakle, čeka vas period truda i ulaganja u nježne i romantične odnose ako mislite da ostanete zatvoreni u svom ružičastom balonu od sapunice.

Zdravlje

Planete su makar ovog mjeseca u povoljnom položaju i imaćete sve predispozicije da se osećate odlično. Naravno, podizanje imuniteta je uvek dobar savjet, posebno na proljeće kada priroda, ali i virusi bude i cvetaju. Ljudi sa hroničnim tegobama poput reumatizma imaju sve preduslove da uz pridržavanje savjeta ljekara ovaj period prođu bez većih nelagoda.

VODOLIJA

Pred Vama je period kada ćete konačno imati priliku da utičete na ishode događaja, umesto da vas sudbina šamara nepredviđenim troškovima ili situacijama. Vaš trud da uspostavite harmoniju sa vaššom okolinom i u privatnom i u poslovnom polju će konačno uroditi plodom.

Posao

Naravno, ništa od ovoga vam neće pomoći ako se ponovo prepustite vašoj unutrašnjoj potrošačkoj aždaji koja čuči u Vama i strpljivo vreba 1. u mesecu da se opusti uz prijatnu gradsku šetnju propraćenu olakimm hvatanjem za platnu karticu, ručkić i povratak taksijem sa četiri pune kese bespotrebnih krpica, novčanika, ešarpi i sl. Na poslovnom planu mnogo toga će vam zavisiti od gore navedenog, pa ako ne budete potrošili previše novca, moćićete malo i da odmorite. Ako merkate ili priželjkujete unepređenje, moraćete dapronađete način da svoj redovni posao oobavljate efikasnije i da vam ostaje više slobodnog vremena, koje biste iskoristili za lično usavršavanje, umesto za gledanje fejsa ili zabavu na netu na radnom mjestu.

Ljubav

Kada kažemo “dajte sve od sebe”, zapravo mislimo da DATE SVE OD SEBE da zablistate i posnosno izesete svoje najljepše izdanje 10. i 11. aprila kada ćete imati priliku da drastično promijenite svoju ljubavnu sudbinu. Za Vodolije koje su u dugim vezama predlažemo hitan romantični “getaway”, jer su moguće nesuglasiuce vezane za najgluplji povod za svađu, a to je novac. Umjesto toga, potrudite sa uživate i prepustite se strastima.

Zdravlje

Upatmite, zdravlje nema cenu i ono što vam Zvezde poručuju je da istrajete sa dravom ishranom, boravku u prirodi, fizičkom aktivnošću i povremenim stajanjem od računara. Ukoliko radite sjedeći posao, savetujemo vamm da na svakih pola sata ustanete makar po čašu vode. Koliko god je moguće, izbjegavajte druženje i kafenisanje sa osobama koje su očigledno prehlađene.

RIBE

Za ljude rođene u znaku Riba će drugi mjesec proljeća donijet će neke veoma neobične okolnosti. Sunce će imati najviše uticaja na Vas, iako to nije uobičajeno za vas. Sa druge strane, pritisak prilika i nepredviđenih okolnosti će u aprilu biti minimalan, tako da ćete biti u prilici da uživate u “slobodi” više nego obično. Drugom polovinom meseca očekuju Vas gratifikacije u poslovnom smislu, a Vaša sposobnost da brzo donosite proračunate odluke može Vam doneti priličnu finansijsku dobit.

Posao

Na polju posla morate povesti računa o situacijama kada se u poslovnom smislu oslanjate na pomoć saradnika ili ishod neččijih pregovora, jer će upravo ti aspekti biti najugroženiji i zahvtevaće vašu punu pažnju. Tokom aprila doživećete da se jedanput i neki vaši stavovi promeene, a posebno po pitanju osećaja odgovorosti, upravo zbog zgodnih poslovnih prilika koje vas očekuju i koje bi trebalo da iskoristite na najefikasniji način. U suprotnom, propustićete nekoliko iznenadnih prilika koje će bukvalno eksplodirati i nestati brže nego što su se i ukazale. Zato budite spremni da pregovarate i da iskoristite svaku mogućnost za nove poslovne dogovore.

Ljubav

Nešto stabilniji period očekuje Ribe tokom aprila, ali to se podjednako odnosi na one koji uživaju u dugim vezama i one koji su solo. Ono što jeste interesantno je to da su Zvezde naklonjene onima koji planiraju venčanje ili veridbu, tako da srećnici rođeni u zaku Riba mogu očekivati potpuni blagoslov Zvezda. Kako proleće u Vama budi novu energiju i bukvalno “restartuje” vaš libido, bićete u problemu ukoliko ste skloni iskušenjima, jer 16. i 19. možete biti u situaciji da upoznate veoma zaintereovanu, privlačnu osobu vatrenog znaka. Ovo je samo potvrda da vas tokom aprila čeka veoma povoljan period za ljubav, ipak Vam savetujemo da odredite prioritete na polju ljubavi i u celu jednačinu obavezno uključite i svoju racionalnu stranu. Nemojte srljati u nešto zbog čega možete kasnije zažaliti.

Zdravlje

Po pitanju zdravlja bićete ugroženi jedino ukoliko Vas obuzmu depresivna osjećanja ili ako vam naglo opadne imunitet. Imajte na umu da je stanje duha često tjesno povezano sa opštim zdravstvenim stanjem, pa u skladu sa time podarite sebi period smijanja, zabave i uživanja u dobrom društvu. Hranite se zdravo i provodite što više vremena u šetnji, a što manje u sjedećem položaju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh