Svaštara

Ispovijesti zločinaca: “Viđali smo duhove ljudi koje smo ubili, proganjali su nas…”

Neki zločinci tvrde da su ih njihove žrtve proganjale u snovima, napadale ih, opsjedale. Neki su čak priznali zločine kako bi ih duhovi konačno ostavili na miru.

Neke ubice tvrde da nikada nisu prestali viđati svoje žrtve. Tvrde da su ih proganjali i da ih nikako nisu htjeli ostaviti na miru. Neki su zbog toga priznali svoje zločine, piše “24sata“…

Djevojčica ga proganjala u snovima

Mark Bridger iz Velike Britanije se opijao jednu večer 2012. godine i sjeo je u svoj automobil. April Jones (5) ušla je u njegov auto i više je nikada nisu vidjeli. Bridger je uhapšen idući dan. Priznao je da je ubio curicu. Ali policiji je rekao da je to bila nesreća odnosno da je curicu slučajno udario automobilom.

Ipak, forenzičari su u njegovoj kući našli krv i dijelove kosti ubijene curice i odbacili su Markove tvrdnje. Optužili su ga da je silovao curicu, ubio i raskomadao. Dobio je doživotnu kaznu zatvora. U zatvoru se povjerio drugom zatvoreniku. Rekao mu je da ga curica proganja u snovima i da se tokom noći pojavljuje u ćeliji.

Priznao zločin jer ga je proganjala

Jose Ferreira je imao 17 godina kada je ubio Carrie Ann Jopek (13). To je bilo 1982. godine. Jose je zločin priznao tek 30 godina kasnije. Rekao je policiji da ga duh djevojke proganja otkako ju je ubio. Jose je djevojku upoznao na jednoj zabavi. Zajedno su pušili joint, a onda je Jose predložio da odu u podrum. Carrie se predomislila na stepenicama. On ju je onda gurnuo i slomila je vrat. Policija nije znala ko je ubica niti je imala bilo kakvih dokaza sve dok Jose zločin nije sam priznao.

Napadao ga duh

Victor Amewugah iz Gane je ubio taksistu 2013. godine. Ubrzo je postao sumnjivac pa je pobjegao. Ali Victora je, kako će kasnije tvrditi, uskoro napao taksistov duh. Proganjao ga je, dolazio u snove i udarao dok je spavao. Victor noćima nije spavao i nakon što mu je to stanje postalo neizdrživo povjerio se prijatelju. Prijatelj je onda nazvao policiju. Amewugah je policiji priznao zločin i izrazio je žaljenje.

Sanjao da ga brat davi

Jeetendra Anantlal Giri je maltretirao ženu svog brata Bhima Shankara. Bhim je bio ljut i odlučio je ubiti brata. Namamio ga je na zabavu, dao mu je alkohol i prerezao mu grlo. Bhim je sakrio mrtvo tijelo, ali je porodica primijetila da Jeetendra nema i to su prijavili policiji. Bhim je nakon sedmicu dana počeo čuti glas svog brata. Jedne noći je sanjao da ga brat davi. Noćima nije spavao i na kraju je porodici priznao zločin. Prijavili su ga i policija ga je uhapsila.

Duh ga opsjedao svaki dan

Jennifer Stewart je neko ubio sjekirom 2010. godine. Policija je ubicu tražila gotovo tri godine. Nisu imali nikakvih tragova sve dok Adrian Daou nije priznao zločin. Policija je bila sumnjičava i nisu vjerovali da im govori istinu jer neke stvari nisu odgovarale zločinu. Ali, ipak, znao je stvari koje je jedino mogao znati ubica. Tvrdio je da je djevojku ubio zbog muzičke karijere. Vjerovao je da će tako postati bolji rapper. Policija je na kraju utvrdila njegovu krivicu. Daou je zločin priznao jer ga je proganjao duh ubijene. Rekao je da je duha vidio nekoliko puta dnevno.

Pustila ga na miru tek nakon što je priznao njeno ubistvo

Terry Childs iz Kalifornije je 1987. godine izbo na smrt djevojku imena Lois Sigala. Imala je 17 godina. Dobio je 41 godinu zatvora. Dok je bio u zatvoru, priznao je još nekoliko ubistava. Jedna od žrtava je bila Linda Ann Jozovich. Nju je oteo na parkiralištu 1979. godine, tukao, davio i ubadao. Njeno je tijelo sakrio. Policiji je trebala cijela decenija da nađu njene ostatke. Childs je policiji rekao kako je zločine priznao da se riješi demona. Tvrdio je da ga duhovi njegovih žrtava proganjaju. Tvrdio je da mu ulaze u ćeliju, bulje u njega i “jedu” mu mozak. Rekao je da ga je Jozovich prestala proganjati nakon što je priznao njeno ubistvo. Nakon priznanja je dobio doživotnu kaznu zatvora, piše “ListVerse”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh