Svaštara

Može li veza starije žene i mlađeg muškarca biti uspješna?

Da li je razlika u godinama zaista prepreka?

No image - Haber.ba

Još od filma “The Graduate” (“Diplomac”) postoji pitanje: Da li može veza starije žene i mlađeg muškarca biti uspješna?

Suprotno od šezdesetih, koje je taj film obilježio, žene današnjice suprotstavile su se predrasudama. Kao emancipovane, zaposlene i, prije svega, samouvjerene, odlično znaju da mlađi muškarac može ispuniti sve što požele. Zbog toga je i u našem okruženju, a u svijetu puno više, sve više parova koji imaju čvrste veze uprkos razlici u godinama koja nekada prelazi i dvadeset godina, piše “Cosmopolitan“…

Susan Winter i Felicia Brings, autorice knjige “Starije žene, mlađi muškarci: Nove mogućnosti za ljubav i romantiku”, u istraživanju, koje su provele na više od 200 parova, došle su do zaključka da predrasude o takvim vezama nisu istinite.

  • Predrasuda broj 1: Mlađa žena. Nisu naišle ni na jedan slučaj gdje je partner ostavio stariju partnericu zbog mlađe.
  • Predrasuda broj 2: To ne može potrajati. Prosječna dužina veze iznosi oko 13 godina, a neki parovi traju čak 25.
  • Predrasuda broj 3: Njemu treba mama. Muškarci su uglavnom u vezi sa starijom ženom zato što ih privlači njena sigurnost u sebe i zato što ona zna ko je. A to je najbitnije. Da znate ko ste i šta želite.

Ako vam se svidi neko koga vaša okolina ne prihvaća iz bilo kojeg razloga, zapitajte se postoji li zaista razlog da se ne upustite u tu priču. Go girls!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh