Svaštara

Djeca ubice: Njihovi zločini su tako monstruozni, da su zbog njih mijenjani zakone

Rijetko se dešava da djeca počine zločin, a još rjeđe da to bude ubistvo. Međutim, ubistva su takva djela da nije uvijek jasno ni šta motiviše odrasle, a kamoli najmlađe da se odluče na takvo zlodjelo.

Djeca ubice - Avaz.ba

Danny i Ricky Preddie

Danny i Ricky Preddie – Avaz.ba

Tek nakon trećeg suđenja braća Danny i Ricky osuđeni su za ubistvo desetogodišnjeg Damiliola Taylora.

On se 2000. godine vraćao kući u jugoistočnom Londonu, kada je uboden razbijenom flašom, što su zabilježile i nadzorne kamere. Preminuo je 30 minuta kasnije od krvarenja.

Braća su osuđena na po osam godina zatvora. Ricky je oslobođen 2010, a Deni godinu kasnije.

Eric Smith

Eric Smith – Avaz.ba

Dok je vozio bicikl u New Yorku, Eric (13) je 1993. godine naletio na četverogodišnjeg Derricka Robieja, koji je hodao sam.

Odveo je malog dječaka u šumu, zadavio ga, bacio dva velika kamena na njegovu glavu i sodomizirao tijelo granom. Osuđen je na najstrožu kaznu za maloljetnike, od devet godina do doživotne robije.

Uslovna sloboda odbijena mu je 2001. godine, a narednu šansu imat će 2018. Tvrdio je da je preživio maltretiranje u porodici, ali mu porota nije povjerovala jer nije izražavao emocije.

Lionel Tate

Lionel Tate i njegova žrtva – Avaz.ba

Lajnel (12) je najmlađi Amerikanac ikada koji je osuđen na doživotnu robiju bez prava na uslovnu slobodu.

On je 1999. godine ostao sam sa šestogodišnjom Tiffany Eunick, a 45 minuta kasnije je rekao majci da djevojčica ne diše, jer joj je udario glavu u sto.

Povrede su bile mnogo gore, od napukle jetre i lobanje, slomljenih rebara, nagnječenje mozga. Ispostavilo se da je Tate skakao po njoj dok nije preminula.

Joshua Phillips

Joshua Phillips i njegova žrtva – Avaz.ba

Joshua Phillips (14) navodno se igrao bejzbol palicom u svom domu u Floridi, kada je 1998. godine udario Maddie Clifton, (8) u oko, od čega je počela krvariti.

Uplašio se rekacije roditelja, zbog čega ju je zadavio telefonskim kablom i izbo 11 puta.

Tijelo je sakrio ispod svog kreveta, gdje ga je pronašla njegova majka sedam dana kasnije. Autopsija nije pokazala tragove se*sulanog zlostavljanja, ali je tijelo pronađeno golo.

Alyssa Bustamante

Alyssa Bustamante – Avaz.ba

Alyssa (15) je 2009. godine namamila svoju komšinicu Elizabeth Olten (9) u šumu, gdje ju je zadavila, prerezala vrat i vene, a onda je sahranila u plitkom grobu.

Porijeklom iz Misurija, bila je problematično dijete sa depresijom, historijom samopovređivanja i pokušajima samoubistva.

Jesse Pomeroy

Jesse Pomeroy – Avaz.ba

Rođen je u Bostonu 1859. godine, a sa 11 je već premlaćivao mlađe od sebe, pesnicama, kajšem i nožem.

Pomeroy je 1874. godine napao Mary Curran (10) i Horace Millena (4), i oboje ubio.

Osuđen je na smrt vješanjem, ali je dvije godine kasnije osuđen na doživotnu robiju.

Mary Bell

Mary Bell – Avaz.ba

Dan prije nego što je napunila 11 godina, 1968. je namamila Martina Browna (4) u napuštenu kuću u Njukastlu. Dva mjeseca kasnije zadavila je Briana Howea (3).

Kako se otkrilo, njena majka je bila prostitutka koja je pokušala da je ubije nekoliko puta, a čak joj je davala i tablete kao slatkiše.

Na sudu je ustanovljeno da boluje od psihičkih poremećaja.

Jon Venables i Robert Thompson

Jon Venables i Robert Thompson – Avaz.ba

Jon Venables i Robert Thompson, desetogodišnji dječaci, postali su najmlađe osuđene ubice u Engleskoj, nakon što su 1993. godine ubili dvogodišnjeg Jamesa Bulgera.

Bacali su mu boju u oči, šutirali i udarali, kamenovali, a onda bacili metalnu ploču na njega koja ga je ubila. Tijelo su ostavili na šinama, gdje ga je prepolovio voz, prenosi “Avaz“…


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh