Svaštara

10 najkrvoločnijih žena čiji GNUSNI zločini i dan danas ostavljaju ljude u gađenju

U krivičnoj historiji savremenog svijeta, žene su statistički manje sklone izvršavanju ubistava od muškaraca. To je jedan od razloga zašto mediji imaju tendenciju da naprave senzaciju kada se ovako nešto dogodi. Međutim, ovim ženama nije potrebna nikakva medijska pomoć, jer su njihova djela više nego užasna!

Boni Elizabet Parker - Fokuzz.com

1. Mari de Ru (Mari Mening)

Mari de Ru – Fokuzz.com

Rođena je 1821. godine u Švajcarskoj. Nakon udaje uzela je prezime Mening, ali je i dalje održavala “prijateljstvo” sa bogatim čovjekom Patrikom Okonorom. On je svoje bogatstvo želio da ostavi Mari, te su ga ona i Frederik pozvali na večeru. Mari mu je pucala u potiljak, a on je to preživio, Frederik ga je dokrajčio pajserom. Par je bio obješen zbog ubistva, a na njihovom pogubljenju je prisustvovao i Čarls Dikens, čije je pisanje uticalo na ukidanje ove kazne u Engleskoj.

2. Konstanca Kent

Konstanca Kent – Fokuzz.com

1860. 4-godišnji Frensis Kent pronađen je ubijen u sporednoj zgradi. Njegova 16-godišnja polusestra Konstanca Kent priznala je zločin svešteniku. Mnogi su sumnjali da je mlada Konstanca zapravo prikrivala nekog drugog, a najviše se sumnjalo na njenog oca, Samjuela Kenta.

3. Bela Gunjes

Bela Gunjes – Fokuzz.com

Rođena u Norveškoj kao Brunhilda Paulsdater Storset, udala se za svog prvog muža, Madsa Alberta Sorensona, 1884. godine, nekoliko godina kasnije, preselila se u SAD.
Ona je jedna od najoktrutnijih kriminalaca ikad! Ona je mamila mlade i bogate muškarce, da bi se kasnije sa njima vjerila. Ubijala ih je zbog novca i životnog osiguranja. Pisala im je romantična pisma, a oni prosto nisu mogli da ostanu ravnodušni prema njoj. Udavala se 2 puta, i ta dva muža je ubila, a takođe i svoju djecu.

4. Dagmar Overbaj

Dagmar Overbaj – Fokuzz.com

Od 1916 do 1920. godine vodila je dom za nezbrinutu djecu u Kopenhagenu. Ispostavilo se da je Dagmar obavljala jako kontraverzan posao. Jednog dana žena po imenu Karolina Agesen vratila se po svoje dijete, na šta je Dagmar rekla da je dijete usvojeno i da ne može da se sjeti ko ga je usvojio. Karolina je slučaj prijavila policiji, a Dagmar je pobjegla iz svog stana. Kada je policija pretresla stan, našla je kosti spaljene djece u peći. Procijenjeno je da je Dagmar ubila između 29 i 180 beba, uključujući i svoje dijete.

5. Džen Topan

Džen Topan – Fokuzz.com

Ova medicinska sestra iz Bostona poznata je po tome što joj je mnoštvo pacijenata preminulo na rukama. Bila je optužena za konzumiranje nedozvoljenih supstaci i za krađu. Ipak, nekako je stalno uspjevala da pronađe posao u Masačusetsu. Ona je na kraju priznala 31. ubistvo, uključujući i ubistvo svoje polusestre.

6. Meri En Koton

Meri En Koton – Fokuzz.com

Imala je 4 muža, nekoliko ljubavnika, 12. svoje djece i nekoliko pastoraka, svi oni su umrli od čudnih bolesti želuca između 1852 i 1872. godine. Grešku je napravila kada je predvidjela smrt svog zdravog sina Čarlsa. 10-godišnji dječak je preminuo nakon nekoliko dana, iako nije pokazivao znake bolesti ranije. Doktor je u njegovom tijelu pronašao arsenik, postalo je jasno da nešto nije u redu, jer je mnogo ljudi bliskih njoj umrlo na isti način.

7. Amelija Dajer

Amelija Dajer – Fokuzz.com

Ona je vodila “farmu beba” koju je otvorila nakon smrti svog supruga 1869. Roditelji su plaćali Ameliji da vodi računa o njihovoj neželjenoj djeci. Kako bi kontrolisala neposlušnu djecu, Amelija im je davala opijum, što je naravno dovodilo do njihove smrti. Zbog velikog broja preminule djece, jedan doktor postao je sumnjičav i prijavio je slučaj policiji. U početku su je teretili samo za zanemarivanje djece, nakon toga je osuđena za jedno ubistvo, a smatra se da je kriva za smrt 400 djece u periodu od 27 godina.

8. Tili Klimek

Tili Klimek – Fokuzz.com

Tili Klimek tvrdila je da je vidovita. Sve je počelo 1911. godine kada je predvidjela smrt komšijskih pasa. 1914. godine je tačno predvidejla smrt svog 29-godišnjeg supruga, a kasnije i smrt još 4 svoja muža. Kada je njen peti suprug umro, pronađen je arsenik u njegovom tijelu i u hrani. Naravno, Tili je nakon toga poslata u zatvor, a čak joj je zabranjeno da kuha za druge zatvorenike.

9. Boni Elizabet Parker

Boni Elizabet Parker – Fokuzz.com

Boni Parker rođena je 1910. godine u Teksasu. Kada je upoznala Klajda Beroua 1930. godine konačno je ušla u svijet kriminala. Pljačkajući banke i mala preduzeća sa svojim partnerom, postala je jedna od najozloglašenijih američkih odmetnika 30-ih godina. Njihovo pljačkanje trajalo je oko dvije godine, a pljačkali su u više država, a čak su i usmrtili nekoliko ljudi, uključujući i nekoliko državnih zvaničnika. Boni i Klajd ubijeni su u policijskoj zasjedi 1934. u Luizijani.

10. Lizi Borden

Lizi Borden – Fokuzz.com

Rođena je 19. jula 1860. godine u Fol Riveru u Masačusetsu. Lizi je živjela sa svojom sestrom Emom, ocem Endrjuom i maćehom Ebi. 4. avgusta 1892. godine Endrju i Ebi pronađeni su ubijeni u svojoj kući. Lizi je uhapšena i osuđena za ubistvo sjekirom. Ona je oslobođena 1893. godine i nastavila je da živi u Fol Riveru do svoje smrti 1927. godine. Slučaj nikada nije riješen, prenosi “Fokuzz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh