Svaštara

Bake cijelog života znale da su crne ovce u svojim porodicama: Sa 72 godine saznale šokantnu istinu!

DNK test im je otkrio ono što nisu mogle ni da sanjaju.

Denis i Linda - Screenshot/YouTube

Denis Džuneski je plavokosa gospođa odrasla u porodici crvenokosih i brineta. Linda Džurdins je crvenokosa gospođa odrasla u porodici plavokosih i plavookih.

Danas 72-godišnjakinje, nedavno su saznale da su kao bebe zamijenjene u porodilištu Sent Pol u Minesoti i da su proživjele život namijenjen onoj drugoj, piše “NBC News”.

Problem s porijeklom otkrila je Džuneski iz Mineapolisa napravivši preko sajta “23andMe” DNK test koji je pokazao da njena genealogija ne odgovara onoj njenih roditelja, braće i sestara.

Otprilike istovremeno Lindina sestričina iz obližnjeg Hamonda u Viskonsinu primijetila je Denisino ime na svojim DNK rezultatima. Tako je Linda saznala za cijelu priču i odlučila da i sama uradi DNK test.

Denis i Linda rođene su s razmakom od pola sata, rano ujutru 19. decembra 1945. Džurdins kaže da niko zapravo ne zna kako je došlo do zamjene. Pretpostavljaju da medicinske sestre i babice koje su tog jutra radile, više neće biti moguće pronaći, ali svejedno su krenule dalje u potragu za objašnjenjem.

Obje žene priznaju da su bile poput crnih ovaca u svojim porodicama. Džuneski kaže da je bila jedino dijete koje nije imalo apsolutno nikakvog sportskog talenta, a otac koji ju je odgojio, bio je profesionalni igrač bejzbola.

Često sam imala osjećaj da se baš ne uklapam“, rekla je Džuneski.

S druge strane, Džurdins je ispričala da je ona bila jedina u svojoj porodici sklona sportu i do navršenih pedesetih godina igrala je softbol. Kad je imala samo 17 godina, njena majka Rošel Nilsen je umrla od raka, a sad se šali da ima novu majku – 99-godišnju Marijen Mejer, koja je odgojila Džuneski.

Žene su se od neobičnog otkrića u aprilu našle nekoliko puta i postale prijateljice. Obje su sretne što su saznale za zamjenu iako više detalja vjerovatno nikad neće saznati, prenosi “Jutarnji“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh