Svaštara

TRI RAZLOGA ZAŠTO TREBATE PUSTITI MUŠKARCE DA GLEDAJU DRUGE ŽENE

Većina će žena barem okrenuti očima na takav potez. Znanost, s druge strane, pokazuje ne samo da je okretanje za drugim ženama poprilično bezazleno, nego i sasvim prirodno za muškarce.

Ljubav - Blogspot.com

KLASIČNA PRIČA – muškarac se zagleda u ženu s kojom nije u vezi, a žena s kojom je u vezi zbog toga se jako naljuti. Čast iznimkama, ali većina će žena barem okrenuti očima na takav potez. Znanost, s druge strane, pokazuje ne samo da je okretanje za drugim ženama poprilično bezazleno, nego i sasvim prirodno za muškarce, piše “Index“.

Zbog mozga

Istraživanja pokazuju da je muški dio mozga povezan uz pronalazak se*sualnog partnera 2.5 puta veći nego isti taj dio kod žena. Još iz doba spilja, muškarci su jednostavno skloni pronalasku se*sualnog partnera za produljenje vrste, a njihov mozak slično funkcionira i danas – jednostavno im se prirodno okrenuti za potencijalnom “ženkom”, čak i ako ju uopće ne žele oploditi.

Testosteron igra veliku ulogu

Muškarci u venama imaju šest puta više ovog hormona od žena, a poznato je da testosteron smanjuje kontrolu impulsa. Drugim riječima, muškarci prvo pogledaju, pa tek onda razmišljaju.

Privlače ih nove stvari

Istraživanja pokazuju da žene osjećaju privlačnost prema poznatim licima, dok je za muškarce uobičajeno da ih privlače stvari koje još nisu vidjeli. U tu kategoriju ulaze i novi automobili, ali i nepoznate žene. Ako ne vičete na njih kad se okrenu za dobrim autom, nemojte ni kad se okrenu za zgodnom ženom jer je to najčešće samo da zadovolje znatiželju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh