Svaštara

Šta im smeta kod žene, 9 razloga zašto nađu ljubavnicu

Često mijenjanje raspoloženja jedan je od glavnih razloga

No image - Haber.ba

Stranica za pronalaženje vanbračnih odnosa ”Victoria Milan” istražila je temu zašto toliko muškaraca vara. Anketirali su njih 8.210 iz cijelog svijeta – SAD, Irske, Velike Britanije, Španije, nordijskih zemalja, Francuske, Italije, Kanade, Južne Afrike i Poljske.

Željeli su da saznaju šta ih to tjera od partnerice da moraju otići u naručje ljubavnici.

1. Postavljaju previše pitanja
Partnerice često znaju postavljati pitanja jer brinu za svoje partnere i žele znati da su dobro. No, oni ipak to ne doživljavaju kao brigu nego kao iritantno ponašanje. Ovo je izjavilo 65 posto muškaraca.

2. Pronalaze načine za izbjegavanje se*sa
Ovakvo ponašanje ljuti 88 posto muškaraca. Sasvim je normalno da se ženski se*sualni nagon smanjuje što je duže u vezi. Više nema početne požude i uzbuđenja zbog novog partnera te se stvari usporavaju u spavaćoj sobi. Istina je, muškarci često imaju jači se*sualni nagon od žena pa upadaju u afere da bi zadovoljili svoje potrebe.

3. Nikad ne kažu šta žele
Prema istraživanju, 89 posto muškaraca reklo je da im ovo mnogo smeta. Smatraju da žene ne bi trebale očekivati ​​od svojih partnera da im čitaju misli. Kod ljubavnice je vjerovatnije da će biti direktne jer imaju malo vremena da budu zajedno.

4. Često mijenjaju raspoloženje
Svi smo ponekad neraspoloženi, ali nismo skloni to podijeliti s ljudima koje dobro ne poznajemo. Tako na početku veze većina pokušava biti pozitivna, da bi lakše zadržala partnera. No, kada veza postane ozbiljnija tada dolazi i do erupcije lošeg raspoloženja. Prema istraživanju, čak 97 posto muškaraca je kazalo kako ih takvo ponašanje kod partnerica najviše iritira.

5. Ljubomorne su
Čak 96 posto jačeg spola je reklo da ne voli takvo ponašanje. S jedne strane moguće da njihove partnerice imaju urođen problem s ljubomorom ili da su takve zbog osjećaja da ih partner vara.

6. Pričaju prijateljicama o njihovoj intimi
Ovo nervira 93 posto muškaraca. Može biti neugodno saznanje da o vašoj intimi znaju svi vaši zajednički prijatelji.

7. Lako se iznerviraju
I to je ono što muškarce vodi u prevaru jer dok su s ljubavnicama, napetosti te vrste nema pa im je ugodnije ponekad tako provoditi vrijeme. Njih 90 posto se izjasnilo da im to smeta,piše Avaz

8. Stalno žele osjećaj sigurnosti
Čini se da mnogi muškarci ne žele biti ti koji će partnerici konstantno podizati samopouzdanje oko izgleda. Prema ovom istraživanju, čak 87 posto muškaraca smatra da je ovakvo ponašanje neugodno.

9. Želi da podijelite porciju u restoranu
Žene koje žele dijeliti hranu uglavnom to čine kako bi se osjećale bližima svojem muškarcu. Ovo ponašanje smeta 65 posto muškaraca.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh