Svaštara

Kako prepoznati muškarce za koje se bolje ne udati

Isječak iz knjige koja je objavljena u dalekoj prošlosti postao je viralan na Fejsbuku zbog savjeta ženama kakve partnere nikako ne treba da bira za brak

No image - Haber.ba

Dio iz knjige “Muškarci za koje se ne treba udavati”, autora Reinholda Gerlinga, koja je objavljena davne 1923. godine objavljen je u jednoj Fejsbuk grupi i postao viralan.

Autor Reinhold Gerling je između ostalog opisao kako izgledaju muškarci koji i nisu najpoželjniji neženje.

Isti autor napisao je i knjigu pod imenom “Djevojke koje ne treba ženiti – opomene i savjeti”.

Kako sam autor kaže, pitanje “Za koje se muškarce se ne treba udavati” zalužuje najveću pažnju čitateljki jer je “ono bilo misao vodilja svake od njih koja je čitala poglavlje”.

Za početak, kao znak slabog karaktera navodi veliki razmak između čela i podbratka – visoko čelo znak je prirodne inteligencije, a ispupčeno manjak iste.

Autor upozorava:

“Ovo su bitne karakteristike ljudi, na njih treba obratiti veliku pažnju ako želite u braku naći ljubav i sreću.

Dodaje kako je inteligencija jako bitna jer je izvor vrlina, ideala, lijepih reči…

Za muškarce sa širokim i visokim nosom, kratkom gornjom i napred isprćenom donjom usnom kaže da imaju čvrst i uporan karakter, te znaju biti vrlo žestoki. Dugi, “kovrčasti” nos označava da je muškarac “sklon razvratu”, a one koje su raspoložene za borbu, treba da se “udaju za melankoličnog brku.

Lažljivce možemo prepoznati jer imaju kratak nos i razrok pogled, dok oštar pogled i ozbiljno lice predstavljaju zamišljenog, često i fanatičnog čovjeka.Autor je napomenuo da sladak i umiljat pogled često može biti lažan:

“Obično mu je na jeziku med, a na srcu led. On vidi u tuđem oku trn, a u svom ne vidi balvan.

Gerling je dodao: “Djevojka ne smije da se vodi za čarobnim ljubavni izjavama, one su varljive i prolazne, već mora budno motriti za ono što se iza tih riječi krije jer to je stvarnost s kojom će ona kasnije, kao supruga, morati da računa.

Kajanje ne pomaže, a zato treba blagovremeno sve dobro sagledati i o svemu dobro razmisliti.

Autor je napomenuo da u karakteru čoveka bitnu ulogu ima, ni manje ni više, nego – uho!

“Na karakter čoveka utiče forma uha. Normalno uho označava i normalan karakter, međutim nenormalna forma uha predstavlja vrlo problematičan, često nenormalan karakter.

Za bore kaže da su oličenje čovekove duše – duge bore u kosim linijama znače čvrst karakter i plemenitu dušu, dok kratke pokazuju slab karakter i “sklonost na nevjerstvo”.

Na kraju, važno se zagledati i u muškarčev rukopis jer je on “najvažniji odraz njihovog karaktera”:

” Slova otkrivaju je li muškarac samo laskavac ili ima čvrst kao stijena karakter o koji će se razbiti svaki udar. Ovo treba svaka djevojka da dobro ispita jer i to je jedan od najvažnijih načina, da blagovremeno uđe u karakter i prodre u dušu svoga budućeg druga u životu”.

Gerling je savjetovao damama da se ne oslanjaju na mišljenja prijateljica jer one ne mogu ispitati i iskušati karakter muškarca za kojeg nije zainteresovana,piše Aura


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh