Svaštara

Zamijenili su bebe na rođenju: Dali su je ženi koja nije mogla da zatrudni, a sada otkriva kroz koji pakao je prošla

Kimberli Mejs koja je još 1978. godine saznala da su je u porodilištu zamijenili drugom djevojčicom, otkrila je u emisiji kanala ABC kroz šta je sve prošla zbog te strašne greške.

Kimberli Mejs- Twitter- Printscreen

Otkriveno je da su ona i Arlina Tvig zamjenjene u bolnici odmah po rođenju. Arlina se teško razboljela, a analiza krvi je pokazala da joj roditelji nisu Ernest i Redžina Tvig nego Robert Mejs i njegova supruga Barbara, koja je u međuvremenu umrla. Arlina je umrla kada je imala 9 godina.

U narednih deset godina Kimberli se doselila kod Tvigovih, zatim se odvojila od njih i ponovo prešla kod Roberta, zatim više puta bježala. Na kraju se udala za dečka iz srednje škole i rodila sina.

Bolničarka iz Memorijalne bolnice Hardi u Vočuli na Floridi objelodanila je pred smrt da je jedan ljekar tražio od nje da zamijeni djevojčice. Petsi Veb je odbila da to učini, ali je shvatila da su to sljedećeg dana ipak uradili.

U intervjuu 1993. Redžina Tvig optužila je Barbaru Mejs, koja je tada već bila umrla od raka jajnika, da je umješana u zamijenu. Tvrdila je da su Barbarini rođaci, imućna porodica Koker iz istog mjesta, platili zamijenu kako bi Barbara dobila zdravu bebu nakon što godinama nije mogla da ostane u drugom stanju.

Ona je to čak ispričala Kimberli, koja je tada imala samo 11 godina, kada je prvi put došla kod njih u posjetu.

“Rekla je da je moja baka imala toliko novca da je platila zamijenu”, izjavila je Kimberli novinarki Barbari Volters 1993. godine.

U novom intervjuu Kimberli Mejs otkriva do sada nepoznate detalje o teškom djetinjstvu i štetnim posljedicama zamijene. Otkriva da joj je bilo veoma teško da prihvati svoj novi identitet.

Pošto su Tvigovi saznali da Arlina nije njihovo dijete, odlučili su da se usredsrede na njeno liječenje, koje se ubrzano pogoršavalo. Umrla je 1988. tokom operacije na otvorenom srcu, a ubrzo poslije toga su krenuli u potragu za biološkom kćerkom.

Saznali su da je u vrijeme Arlininog rođenja u toj bolnici rođena još samo jedna beba. Kad je napunila 11 godina, urađena joj je DNK analiza.

Kimberli je tada upoznala Tvigove i više puta ih je posjetila narednih mjeseci. Redžina je od nje tražila od nje da je zove “mama”, a da je ona oslovljava umjesto Kimberli sa Arlina.

Robert je uskoro zabranio posjete, navodno zato što je Kimberli popustila u školi. Istovremeno, obje porodice su vodile postupak protiv bolnice.

U takvim okolnostima, Tvigovi su odgovorili tako što su zatražili isključivo starateljstvo nad Kimberli.

Četrnaestogodišnja djevojčica je, međutim, tražila da im se to pravo ukine. Njena odluka je privukla pažnju javnosti, a suđenje je emitovano i na televiziji.

Na pitanje šta bi rekla Redžini kada bi mogla, Kimberli je odgovorila: “Voljela bih da mi vrati život. Normalan život. Uništen je”.

Na kraju se izborila da ne boravi kod bioloških roditelja, da bi se šest mjeseci doselila kod njih. Robert nije mogao da se izbori s Kimberli, pošto je bježala od kuće i provodila vrijeme u udruženju za problematične tinejdžere.

Više puta je bježala od kuće, a kasnije je napustila i jednu i drugu porodicu.

U februaru 1997. godine udala se za školskog druga Džeremija Vika. Imala je 18 godina, a iste godine je rodila sina Devina.

U intervjuu 2015. godine rekla je da radi u kol-centru i da je rodila šestoro djece sa 4 različita oca, prenosi “Kurir“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh