Svaštara

Horoskopski znakovi koji ne trpe pravila i šablone

Svi mi imamo buntovnika u sebi koji se buni zbog određenih stvari, ali neki horoskopski znakovi su rođeni pobunjenici.

Horoskop - Globalshort.com

Oni ne žele da žive prema normama društva kojima se vode ostali, nego žele da nađu vlastite vrijednosti u svijetu.

Ovih šest znakova horoskopa ne žele se pokoriti standardima društva u kojem žive.

Blizanci

Blizanci razumiju društvene norme i razmišljaju kritički o njima. Oni se očajnički žele uklopiti, ali su stalno kontradiktorni u toj težnji, što znači da će svaki pripadnik ovog znaka mrziti sebe ako se pokori nekom društvenom pravilu u koje ne veruje u potpunosti. Oni se ne uklapaju u norme društva, ali misle da bi bili sretniji kada bi uspjeli u tome. Nažalost, ne uspijeva im da rade stvari kao ostali ljudi, što ih čini slučajnim buntovnicima.

Bik

I Bikovi dobro poznaju pravila i upućeni su u posljedice njihovog nepridržavanja, ali će prihvatiti samo one standarde koji im odgovaraju i u kojima uživaju. Bik nema potrebu da se uklopi i bude jedan u masi. On će sarađivati ako to želi, ali ako ne želi, ne možete na to natjerati tvrdoglavog Bika. Jedina pravila po kojima pripadnici ovog znaka žive jesu ona koja su sami stvorili.

Škorpija

Pripadnici ovog znaka obično su dubokoumni i emotivni ljudi, ali i rođeni buntovnici od kojih se ne može očekivati da se pridržavaju pravila – to jednostavno nije u njihovoj prirodi. Ako društvo od njih traži da se ponašaju na određeni način, oni će učiniti suprotno baš u inat onima koji ih žele ukalupiti. Ako Škorpiji kažete da nešto ne smije učiniti, učinit će baš to, samo da vam dokaže da ga ne možete zaustaviti ni u čemu. Pripadnici ovog znaka zodijaka ne samo da odbijaju ustaljene društvene norme, nego ih čak i namjerno krše samo kako bi pokazali da nemaju namjeru pridržavati ih se.

Vaga

Iako Vaga očajnički žudi za prihvatanjem i potvrđivanjem, ona je buntovnik koji neće odstupiti od svojih uvjerenja. Pripadnici ovog znaka su veoma kreativni, pa su često prisiljeni obuzdati se i dati puno manje od svog maksimuma samo kako bi dobili potvrdu koju žele. Ali bez obzira na to, neće se pokoriti svim pravilima, jer imaju svoje standarde od kojih ne odustaju ni pod koju cijenu. Čak i ako rade na svoju štetu, držat će se svojih principa.

Strijelac

Niko ne mrzi pravila, standarde i očekivanja više od Strijelca. Ako im se kaže da nešto moraju učiniti u skladu s društvenim normama, oni pronađu način kako da se izvuku. Strijelci prate samo vlastiti ritam, pravila im veoma malo znače, a društveni standardi služe im za podsmeh. Oni se ponašaju kao da su s druge planete (Jupitera, u njihovom slučaju) i kao da se pravila ljudi na Zemlji ne odnose na njih. Njima nije važno šta drugi misle o njima – oni uvek ostaju dosljedni sebi, piše Your Tango.

Lav

Lav je sposoban gledati ukalupljeno društvo pravo u oči i pljunuti mu u lice. On uživa u pobuni i to radi na autentičan način. Ako se pripadnici ovog znaka ne slažu s nekom društvenom normom, odbijaju da je prihvate bez razmišljanja. Lav određene društvene standarde uopštene vidi kao standarde u pravom smislu te riječi. To su za njega pravila drugih ljudi, a on se ne vodi tuđim normama, pišu “Novosti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh