Svaštara

“Uplašeni od korone, otkaza, zdravstva, ‘stučnjaka’, štabova… Uplašeni od života više nego od smrti!”

“Uplašeni od… od svega smo uplašeni i svaki naš strah je potpuno opravdan. I svaki naš glas da nešto kažemo, upozorimo, ukažemo ili pokušamo promijeniti biva nečujan”

Sanela Prašović-Gadžo - Twitter

Život nam se preko noći pretvorio u horor, u noćnu moru čiji se kraj ne nazire, a strah je zavladao svim njegovim porama… Svuda oko nas!

Sumirajući sve što se u svijetu, a posebno u Bosni i Hercegovini dešava posljednjih mjesec dana, Sanela Prašović-Gadžo, zastupnica SBB-a u Parlamentu Federacije BiH, objavila je post na svom Facebook profilu i našu stvarnost opisala ovako:

Uplašeni od korone.

Uplašeni od zdravstva koje ne funkcionira kako bi trebalo.

Uplašeni od otkaza.

Uplašeni od umanjenja svega.

Uplašeni od “stabilizacijskih mjera” Vlade FBiH koje ne stabiliziraju vec lome sve, i realni sektor i državu.

Uplašeni od inih “stručnjaka” za ekonomiju i privredu.

Uplašeni i od “stručnjaka” koji sada znaju šta je najbolje za privatni sektor, a nikad 1 KM nisu zaradili kao privatnik.

Uplašeni od svaki dan sve lošijeg financijskog stanja.

Uplašeni od indolencije onih koji bi trebali sada najviše raditi.

Uplašeni od lošeg komuniciranja.

Uplašeni od kriznih štabova koji u “wow scenografiji” pričaju razne priče, a ne pričaju zašto nam toliko oboljelih svakodnevno umire.

Uplašeni od zastupnika koji uopće ne razumiju šta je “korona zakon”, šta znače članovi tog zakona, jer ti zastupnici u životu nisu se sreli s funkcioniranjem privatne firme, a sada oni odlučuju o sudbinama i firmi i ljudi.

Uplašeni od Fadila koji manipulira.

Uplašeni od… od svega smo uplašeni i svaki naš strah je potpuno opravdan.

I svaki naš glas da nešto kažemo, upozorimo, ukažemo ili pokušamo promijeniti biva nečujan.

Uplašeni od života više nego od smrti.

Uplaseni od korone. Uplaseni od zdravstva koje ne funkcionira kako bi trebalo. Uplaseni od otkaza. Uplaseni od umanjenja…

Gepostet von Sanela Prašović Gadžo am Mittwoch, 8. April 2020


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh