Svaštara

Retrogradni Pluton u Jarcu donosi izazove vezane za posao, karijeru, ali i ljubavne preokrete: Najviše će uticati na Škorpije, Rakove, Strijelce i Jarce

Pred nama je ozbiljan period samopreispitivanja i otkrivanja novih istina.

Žena - Astrosudbina.com

Pluton će 25. aprila postati retrogradan i ostati takav do 24. oktobra 2020. godine. Budući da će se nalaziti u znaku Jarca, ovaj period donosi nove mogućnosti i izazove vezane za posao, karijeru, ali i velike ljubavne preokrete!

Upoznavanje sa Putonom je upoznavanje sa sjenkama, sa svim stvarima koje su smeštene sa druge strane. Kada se Pluton kreće direktno kroz svoju orbitu, on konstantno preispituje sve. Traži onaj dio priče koji svi pokušavaju da sakriju.

Međutim, tokom retrogradnog Plutona, ta energija će biti okrenuta ka unutra.

Drugim riječima, Pluton poznaje istinu – pravu istinu, a kao što znamo, ona je vrlo rijetko prijatna. Sama pomisao na retrogradni Pluton je dovoljna da mnogima utjera strah u kosti.

Pluton čuva tajne, sadrži misterije i živi u tami koje se mnogi od nas plaše. Zato ćete biti primorani, pa čak i natjerani, da se suočite sa sopstvenom istinom.

Na sreću mnogih, retrogradni Pluton neće biti toliko frustrirajući, ali to ne znači da njegov doseg neće imati dublje značenje.

Retrogradni Pluton donosi vam priliku da se preispitati i dobijete bolji uvid u svoj život. Iskoristite ovo vrijeme da se oslobodite loših navika ili misli koje su ukorenjene duboko ispod površine.

Umjesto da dopustite da stvari ostanu iste, hrabro odlučite da napravite promjenu. Takođe je savršena prilika da započnete nove kreativne projekte ili novu karijeru.

Ono što ovaj retrogradni Pluton čini jedinstvenom je to što će Pluton formirati konjunkciju sa Jupiterom. Takođe će započeti novi ciklus sa Saturnom.

Pluton će se nalaziti blizu Jupitera 25. i 30. juna.

Dakle, prvi dei perioda retrogradnosti planete Pluton može vas nadahnuti da pažljivo pogledate budućnost i shvatite koji je pravi put. Ovo je pravo vrijeme koje će vam pomoći da odrastete i evoluirate kako biste postali najbolja verzija sebe.

Retrogradnost može donijeti i blagu nervozu i frustraciju u periodu od avgusta do oktobra mjeseca, jer će Mars tada biti u Ovnu. Kada je Mars retrogradan u Ovnu, možda ćete se osjećati sklonijim da sprovodite dodatne planove i preokrećete neke stvari u životu. Iako budete radili na svojim ciljevima, vaš um će možda malo više lutati zbog čega ćete se osjećati rasijano.

Transformacija kroz proces stvaranja i uništavanja

Kako Pluton bude počeo svoja emotivna iskopavanja, možda ćete shvatiti da je potrebno promijeniti neke stvari u vašem životu.

Pluton je poznat kao planeta transformacije jer uvijek kreće od dna, gdje je tama najveća. I dok transformacija može zvučati lijepo, sjetite se da su i uništavanje i stvaranje dio transformacije. Vrlo rijetko je ona prelijepa od početka do kraja.

Na koga će ovaj tranzit najviše uticati?

Retrogradnost Plutona će uticati na sve znake bilo u pozitivnom i negativnom smislu. Ipak, s obzirom da je povezan sa znakom Škorpije, ovaj tranzit će najveće promjene donijeti Jarcima, Škorpijama, Rakovima i Strijelcima, piše “Telegraf“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh