Svaštara

Stvari koje se nepovratno mijenjaju kad ti umru roditelji: Jedini gubitak koji vrijeme ne liječi

Bez obzira koliko to ne želimo ni da zamislimo, ali taj dan će se desiti – ostat ćeš bez roditelja. Osjetit ćete kao da gubite nit sa životom, sa mudrošću. Morat ćete da se naviknete na pomisao da od sada sve svoje probleme riješavate sami.

Sretna porodica - Kurir.rs

Evo 10 stvari koje se dešavaju kada ostanete bez roditelja:

Sada mi je telefon uvijek na dohvat ruke. Posljednji put kad sam ostavila telefon u torbi, propustila sam poziv od mame. To je bio njen posljednji poziv upućen meni, a ja se nisam javila.

Prvih šest mjeseci osjećala sam fizičku bol u cijelom tijelu. Čak sam od tuge i povraćala.

Nakon smrti oba roditelja, više uopšte nisam ostala u kontaktu sa porodicom. Jednostavno je bilo teško održavati porodične veze, s obzirom da je pokidana glavna nit koja nas je spajala.

Ne mogu sebi da oprostim što se moj sin veoma rijetko viđao sa bakom i dedom. Oni su ga obožavali, ali samo ja sam bila kriva što nisam uradila sve da se češće viđaju.

Nikad ne krivite svoje roditelje za to što su uradili ili što nisu uradili. Kada postanete član Djece bez roditelja, bez obzira
koliko godina budete imali, sebi ćete prebacivati duplo za svaku svoju riječ koji ste prigovorili roditeljima dok su bili živi.
Sad shvatam koliko je glupo sve ono izgubljeno vrijeme koje sam gluharila negdje, a mogla sam da budem pored svojih roditelja.

Niko nikad ne razmišlja o tome da će doći taj momenat kada će mu roditelji umrijeti. Umjesto da sada razmišljate o tome, vi pozovite svoje roditelje. Pustite ih neka pričaju u svim onim sitnicama koje ih ovih dana muče. Vjerujte mi, ti razgovori su ljekoviti i za vas i za njih.

Bol zbog gubitka roditelja mogu da razumije samo oni koji su roditelje izgubili. Niko više ne može ni da pojmi kroz šta ste sve prošli.

Iako ona poslovica kaže da vrijeme liječi sve, to ipak u ovom slučaju nije tačno. Ponekad ćete se probuditi i osjećati da vam se taj veliki gubitak desio upravo sada.

Pripremite se za iznenadne nalete ljubomore svaki put kada vidite vaše prijatelje kako sjede i piju kafu sa svojim roditeljima. To su momenti koje vi nikad više nećete doživjeti, prenosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh